Restul distribuției, inclusiv Nicole Kidman și Kerry Washington, va fi propusă pentru categoriile secundare.

Balul - The Prom (Netflix)
Balul – The Prom (Netflix)

Într-un an care ne-a oferit multe lungmetraje cu o distribuție plină de nume mari, BalulThe Prom (Netflix) este un alt film care intră în sezonul de premii plin de speranță că ar putea pătrunde în mai multe categorii de actorie. Netflix a confirmat, exclusiv pentru Variety, propunerile pentru viitoarele premii Oscar. Meryl Streep, triplu laureată cu Oscar și nou-venita Jo Ellen Pellman vor fi înscrise în cursa pentru actriță principală, în timp laureatul Emmy – James Corden speră să fie luat în considerare pentru actor în rol principal. Keegan-Michael Key și Andrew Rannells vor fi propuși pentru categoria actor în rol secundar. Ariana DeBose, câștigătoarea premiului Oscar – Nicole Kidman și câștigătoarea premiului Emmy – Kerry Washington, vor căuta apreciere la categoria actriță în rol secundar.

Adaptat după musicalul de pe Broadway, Balul spune povestea unei trupe de vedete de teatru narcisiste, care dau iama într-un oraș conservator din Indiana, pentru a sprijini o liceancă care vrea să-și ducă prietena la bal.

Streep, care deține recordul pentru cele mai multe nominalizări la Oscar – 21, ar putea să adauge cu ușurință încă una pe lunga ei listă de premii. Deține, de asemenea, recordul la Globurile de Aur cu 32 de nominalizări la secțiunile film și televiziune. În rolul amuzantei Dee Dee Allen, Streep va fi probabil o favorită de luat în seamă la Globurile de Aur, unde ar putea fi chiar dublu nominalizată. Are rolul principal în Let Them All Talk, regizat de Steven Soderbergh, care este programat să fie lansat în decembrie, la HBO Max.

Cursa pentru Cea mai bună actriță este foarte competitivă anul acesta, cu multe foste laureate având interpretări remarcabile: Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom), Sophia Loren (The Life Ahead) și Frances McDormand (Nomadland). Cu Pellman la debutul ei în lungmetraj, alături de ea în campanie, este posibil ca șansele lui Streep să se mărească. Nominalizările duble la categoria cea mai bună actriță s-au întâmplat doar de cinci ori în istoria Oscarurilor. Ultima oară s-a întâmplat în 1991, când Geena Davis și Susan Sarandon au fost ambele nominalizate pentru Thelma și Louise.

Regizat de Ryan Murphy, scenariul filmului Balul a fost scris de Chad Beguelin și Bob Martin, care au co-scris și cartea bazată pe muzical.

Balul va fi lansat la Netflix, pe 11 decembrie.

Clayton Davis, Variety, 16 noiembrie