Recent coborâtă dintr-o ambarcațiune din Westeros, Maisie Williams, fostul copil-vedetă ne oferă o comedie neagră extrem de amuzantă, care *o spunem în șoaptă* ar putea fi mai bună decât Urzeala tronurilor (Game Of Thrones).

„Nu mai sunt o fetiță”, spune Maisie Williams în trailerul pentru Two Weeks To Live, primul său rol după ce a încheiat filmările la Urzeala tronurilor, vara trecută. Williams o interpretează pe tânăra aventurieră Kim în serial, dar cu replica aceasta, e ca și cum ar vorbi direct publicului, în timp ce încearcă să scape de spectrul lui Ayra Stark – personajul pe care l-a interpretat timp de aproape un deceniu. Din fericire, dramedia energică din Two Weeks To Live este mediul perfect pentru a demonstra că Williams poate fi și altceva decât o Stark.

Crescută de mama ei într-o colibă ​​din pădure, Kim se pricepe mai bine să-și prindă propria cină, decât s-o comande prin Food Panda – dar tânăra de 21 de ani dorește cu disperare să se alăture lumii moderne. Într-o noapte, ea se furișează spre civilizație, unde se întâlnește la pub, cu Nicky (Mawaan Rizwan), cel cu inima recent frântă. Sparg gheața stângaci și ajung să discute ce ar face cu doar două săptămâni de trăit. „Sex și gogoși”, cad amândoi de acord, răspuns care îi dă lui Ray (Taheen Modak) devotatul frate al lui Nicky, o idee pentru a îmboldi această relație pe cale să se înfiripe. Ceva mai târziu, după un buletin de știri fals care anunță nenorocirea, Kim, având încredere în fiecare cuvânt al minciunii („Mi-am petrecut toată viața crezând că lumea va pieri într-o clipă, iar acum chiar se întâmplă!”) își ia zborul. Ceea ce urmează este o farsă absurdă, care ne poartă de-a lungul țării, alături de o grămadă pestriță de inadaptați și hohote de râs la fiecare pas.

Maisie Williams - Two Weeks To Live
Maisie Williams – Two Weeks To Live

Firește, Tina, mama excesiv de protectoare a lui Kim, nu este bucuroasă să descopere că fiica ei a fugit. Interpretată de Sian Clifford (Fleabag), persoana antrenată să supraviețuiască catastrofelor în stil Bear Grylls, n-are timp de prostii – „99 la sută din problemele lumii ar fi rezolvate peste noapte dacă bărbații ar admite că le plac trei lucruri: băuturile dulci, teatrul muzical și un deget în fund.” – iar interpretarea ei este unul din punctele forte ale serialului. În altă parte, gangsterul Jimmy (Sean Pertwee) este o încântare să-l privești, în timp ce complicii lui, Brooks (Jason Flemyng) și Thompson (Thalissa Teixeira) se comportă ca o versiune millennial a dinamicii clasice dintre doi polițiști parteneri. În alte circumstanțe, fiecare ar merita lumina reflectoarelor, dar Kim cea dată naibii ne captează atenția tot timpul, datorită sincronizării impecabile a momentelor comice și prin dorința ei de a scoate la iveală absurditatea vieții adulte. „Această societate pe care am construit-o este incredibil de imperfectă”, a declarat recent Williams pentru NME. „Este în regulă să gândești așa – și viața nu trebuie luată atât de în serios, pentru că oricum totul este o aiureală maximă.” Aceasta este mantra după care se ghidează Two Weeks To Live.

Unul dintre cele mai bune seriale noi din 2020, Two Weeks To Live, are umorul plin de duh al comediilor clasice britanice precum Polițist meseriaș (Hot Fuzz) și Brassic. Serialul are personalitate, iar povestea curge în ritm vioi, dar nu face niciodată ceea ce ne așteptăm și nici nu se ia prea în serios. Ultimul episod din sezonul unu deschide o portiță pentru un al doilea sezon și lasă să se odihnească în pace spectrul lui Arya Stark. Iarna a venit și a plecat pentru Maisie Williams – acum este timpul să ne distrăm.

Ali Shutler, NME, 2 septembrie