Noua miniserie a HBO, De la început (The Undoing), este un serial polițist foarte reușit, în care Nicole Kidman joacă, încă o dată, rolul unei doamne bogate, cu fața tensionată, în pragul unei crize de nervi, iar Hugh Grant încearcă să-și ascundă comportamentul sinistru în spatele gropițelor din obraji și farmecului său britanic. Intriga se învârte în jurul personajelor lor, Grace și Jonathan Fraser, și a turbulenței care pune stăpânire peste căsătoria lor, când Jonathan este acuzat că a ucis o mamă de la școala privată a fiului lor. Este un thriller plasat în Upper East Side, cu interioare cum vezi numai în filme și, evident, ținute memorabile. Grace, la fel ca oricine locuiește într-o casă vizavi de Central Park, are o haină nouă pentru fiecare zi și ne imaginăm că, să fii îmbrăcat în pardesie ultimul răcnet, mai atenuează din disconfortul de a fi măritată cu un suspect de crimă.

Citește și: Hugh Grant dezvăluie cum s-a pregătit pentru rolul din miniseria HBO

Nicole Kidman - De la început (HBO)
Nicole Kidman – De la început (HBO)

Începem cu acest mantou de catifea (velur?) roșu-sângeriu, cu o centură înnodată, care evocă o actualizare elegantă a halatului de baie al lui Hugh Hefner. În ea, Kidman este întruchiparea unei frunze ruginii de toamnă – nu o femeie a cărei viață este un dezastru total.

Nicole Kidman - De la început (HBO)
Nicole Kidman – De la început (HBO)

A doua în ordinea preferințelor, trebuie să fie această haină sexy, de aligator, care ar face pe oricine altcineva să arate ca un monstru de mlaștină. Dar Grace știe să poarte cu adevărat un munte de țesătură de culoarea mușchiului, completat cu o glugă mică, à la Scufița Roșie, care precis este utilă pentru a se ascunde de roiurile de reporteri care doresc să știe dacă soțul ei este un criminal.

Nicole Kidman - De la început (HBO)
Nicole Kidman – De la început (HBO)

Când vine timpul să participe la un eveniment stilat, de strângere de fonduri pentru școala privată de elită a fiului ei, Grace alege, în mod firesc, o pelerină de lux. Această minune haute couture cu flori din pietre prețioase aplicate, este cea mai puțin practică dintre toate mantourile, dar știți ceva? Aplaudăm energia de vrăjitoare bogată pe care o emană.

Nicole Kidman - De la început (HBO)
Nicole Kidman – De la început (HBO)

Apoi, există această cireașă de pe tortul absolut al lumii hainelor. Chiar dacă Grace probabil tocmai s-a întors de la o întâlnire stresantă cu poliția, ea pare că este în drum spre ceaiul de la ora cinci cu Regina. Nu mai spunem decât un singur lucru: fata asta știe cum să poarte o centură-cordon.

Nicole Kidman - De la început (HBO)
Nicole Kidman – De la început (HBO)

Acum am ajuns la haina clasică de lână în carouri – un duș rece după toate piesele de haute couture de până acum, semn că, uneori, Grace vrea doar să se simtă ca o persoană obișnuită, care ar putea cumpăra, cu ușurință, o imitație a acestei haine, pentru mai puțin de 100 USD. Este o ținută perfectă în care să fii meditativ, indiferent dacă este vorba despre o crimă mediatizată sau doar despre o problemă obișnuită la locul de muncă.

Nicole Kidman - De la început (HBO)
Nicole Kidman – De la început (HBO)

La final, avem acest trenci de lână, rafinat, care o face pe Grace să arate ca o persoană care comandă frișcă fără lactoză separat, și care se referă la legumele de sezon drept ”autumnale”. Roșul mat este un pic mai puțin strălucitor decât stilul ei obișnuit și poate reflectă faptul că, mai târziu în miniserie, culorile vii pur și simplu nu sunt potrivite pentru procesul penal al soțului ei.

Angelina Chapin, The Cut, 17 noiembrie