Colman Domingo are mult respect pentru co-starul său din Ma Rainey’s Black Bottom, regretatul Chadwick Boseman.

Chadwick Boseman (stânga), Colman Domingo (dreapta) - Ma Rainey’s Black Bottom (Netflix)
Chadwick Boseman (stânga), Colman Domingo (dreapta) – Ma Rainey’s Black Bottom (Netflix)

„A fost un om grozav și, de fapt, tocmai m-am uitat la interpretarea lui seara trecută”, a spus el miercuri pentru EW Live, emisiunea postului SiriusXM. „Am vrut să mă concentrez asupra lui Chad și să mă uit, din nou, la film. Și am fost uluit. Știți, am fost în aceeași încăpere și ne dădeam replica unul altuia, dar să văd acum amploarea a ceea ce a reușit să realizeze în timp ce se lupta cu cancerul… este supraomenesc. Știți, sunt sănătos, dar a fost greu pentru mine, a fost greu pentru Viola, Glynn și Michael. Dar Chad a avut o forță în el… o siguranță. Cred cu tărie că a fost un om cu adevărat excepțional.”

Boseman a murit pe 28 august, la vârsta de 43 de ani, la patru ani după ce a fost diagnosticat cu cancer de colon. A fost șocant, atât pentru că era atât de tânăr, cât și pentru că nu și-a făcut publice problemele de sănătate. Fără ca publicul să știe, Boseman a oferit unele dintre cele mai impresionante interpretări ale sale, inclusiv cea din Pantera neagră (Black Panther), între operații și tratamente. Ultimul său film – o adaptare a piesei lui August Wilson despre legendara cântăreață de blues Gertrude „Ma” Rainey – are premiera pe 18 decembrie, la Netflix.

„Cred că însăși faptul că a fost atât de discret cu privire la lupta lui, pentru că simt că nu voia să se gândească la asta”, a spus Domingo. „A vrut să meargă cu bucurie. Încă mergea înainte. Știți, nu a lăsat boala să-l tragă înapoi. Și-a spus: „Ce pot să fac? Ce pot să creez?’ Așadar, fiecare dublă, știu că o întâmpina cu atât de multă bucurie și sunt… privesc înapoi și sunt foarte inspirat de asta.”

Domingo, a cărui filmografie include, de asemenea, Euphoria și Selma, spune despre Boseman că a avut „o etică profesională incredibilă și o inimă bună”. Îi reamintește lui Domingo importanța de a fi recunoscător.

„Simt că am învățat de la el ca prieten… am fost întotdeauna așa, dar acum cu atât mai mult nu iau niciun moment drept sigur, pentru că nu știi niciodată”, a spus Domingo. „Cu fiecare ocazie pe care o am să interpretez, să scriu, să regizez, îmi doresc să dau tot ce am și să creez și să am un impact extraordinar deoarece, așa cum am văzut cu Chad, nu știi niciodată când este ultima ta șansă, iar acesta a fost ultimul lui film. Și știu sigur că a dat tot ce avea.”

Raechal Shewfelt, Yahoo Entertainment, 10 decembrie