Emma Thompson critică ceea ce este banal la Hollywood: actori mai în vârstă cuplați pe ecran cu femei mult mai tinere.

„Este complet acceptabil pentru George Clooney – care este încântător – să aibă pe ecran o parteneră cu 40 de ani mai tânără decât el sau cu 30 de ani mai tânără”, a spus ea pentru podcastul CultureBlast. „Iar dacă mie ar fi să-mi dea replica un partener romantic, ar trebui să deshumeze pe cineva, pentru că acum am 61 de ani. Înțelegeți la ce mă refer? Este complet și total dezechilibrat.”

Emma Thompson (Foto: Everett Collection)
Emma Thompson (Foto: Everett Collection)

Thompson abordează această noțiune cu totul altfel în viitorul ei film Good Luck To You, Leo Grande, în care joacă rolul unei văduve în vârstă de cincizeci și cinci de ani, care angajează un gigolo de douăzeci și ceva de ani.

„Lucrurile sunt foarte interesante cu această femeie pe care o voi juca”, a continuat ea. „Tânărul o întreabă: „Ești cât se poate de atrăgătoare, de ce nu-ți găsești un alt tip?” Și ea îi răspunde: „Pentru că singurii bărbați dispuși să se culce cu mine sunt de vârsta mea și vreau să mă culc cu cineva mai tânăr decât mine.”

Regizat de Sophie Hyde (Animals), filmul spune povestea lui Nancy Stokes (Thompson), o văduvă în vârstă de 55 de ani, „care tânjește după o aventură, o legătură umană și ceva sex. Sex de calitate. Pentru prima dată în viața ei. Deși soțul ei, Robert i-a oferit un cămin, o familie, ceva asemănător unei vieți, sexul de calitate n-a fost în cărți niciodată. Dar acum s-a dus, iar Nancy are un plan. După cum recunoaște singură: „există călugărițe cu mai multă experiență sexuală decât mine”. În concluzie, fiind o femeie rezonabilă, practică și căreia, ca fostă profesoară, îi place să fie organizată, după o cercetare amănunțită, apelează la serviciile lui Leo Grande, un lucrător sexual (sau „terapeut sexual”, după cum preferă el), un tânăr de vreo douăzeci de ani, pentru o noapte de extaz.”

„Dacă Leo Grande, filmul pe care îl facem, vorbește oamenilor și oamenii n-au nimic împotrivă să vadă pe cineva la 61 de ani, în mare parte dezbrăcată cu o persoană mult mai tânără, va fi foarte interesant”, a adăugat ea. „Trebuie să ne păstrăm curajul în acest sens.”

Denise Petski, Deadline, 25 decembrie