Anul 2020 a fost atât de groaznic, încât Netflix în colaborare cu creatorii serialului Oglinda neagră (Black Mirror), Charlie Brooker și Annabel Jones au pus la cale o recapitulare comică a ultimelor 12 luni, intitulată Death to 2020 (Să moară 2020). În trailer, actrița americană de comedie, Leslie Jones spune ceea ce ne-a trecut tuturor prin cap, într-o formă sau alta:

I’d say it was a train wreck and a shit-show, but that would be unfair to trains and shit. (În traducere aproximativă: Aș spune că a fost o catastrofă de proporții și de tot căcatul, dar asta ar fi nedrept față de proporții și căcat.)

Și tot Netflix vine să atenueze duritatea celor de mai sus cu un documentar despre argou, prezentat de Nicolas Cage – History of Swear Words, care va avea premiera pe 5 ianuarie. Dacă îl vom urmări, cu siguranță vom afla că mai toate cuvintele tabu au avut o origine banală și că, la un moment dat, cineva a decis că sunt cuvinte interzise.

Cum spuneam, 2020 a fost un an groaznic. Haideți să-i mulțumim măcar pentru că are decența să se încheie cu Bridgerton. Urarea mea pentru voi toți este să vă fie 2021 numai muzică și dans, să simțiți aceeași bucurie, extaz, sentimentul că nimic nu-i imposibil, ca la prima dragoste.

Mă gândeam să ilustrez toate acestea cu focul de artificii de la balul Bridgerton, dar viața e generoasă cu mine și mi-a scos în cale ceva mult mai bun:

Happy New Year – Katy Boyer – BoyerBlissBait

Desenul aparține unei artiste americane, Katy Boyer, pe care o apreciez foarte mult. Pe blogul ei, Forresting my cloud viața e mai frumoasă, mai luminoasă, mai colorată, mai… cool beans and groovy noodles – o expresie pe care am învățat-o de la dumneaei și care, în mintea mea, este sinonimă cu bucuria. Vizitați-o să vă bucurați și voi.

Dacă tot am ajuns la prietenii blogului FilmSerial, mulțumesc pentru vizite, comentarii, păreri și încurajări următorilor: scriitoarei Patricia Furstenberg, al cărei blog este o combinație fericită de povestioare despre animăluțe exotice și cercetare istorică serioasă, în vederea unui roman istoric cu acțiunea plasată în Transilvania medievală. Apoi Cristina, o tânără sensibilă, talentată, cu darul versificației, autoarea blogului Fericirea dintr-o clipă. Gia Macoveanu într-un veșnic Monolog cu un străin, asta probabil pentru că a călătorit foarte mult, inclusiv la Fabrica de nori. Urmează dl. Florin, Născut pe lista neagră, gurul meu politic, care mă ține ancorată în realitatea de care voiam să fug cu ajutorul filmelor și serialelor care fac obiectul acestui blog. 🙂 Ar trebui să-l pun pe lista neagră, nu?

În afară de Katy Boyer, în mod surprinzător, FilmSerial.blog are ca prieteni încă două persoane care nu vorbesc românește: poetul Manuel Angel care scrie în limba melodioasă și pasională a tangoului și Beach House, ale cărui postări sunt însorite, albastre și iubitoare de animale.

Mulțumesc tuturor celor care urmăresc FilmSerial.blog, în special doamnelor Cristina Voicu și Mihaela Bugner.

Sănătate, numai bucurii și filme bune în 2021! La mulți ani! 🎆🎇✨