Dacă Bridgerton a fost finalul luminos al unui an 2020 dificil, de ce n-ar fi începutul perfect pentru anul speranței noastre – 2021? Dacă te atrage ideea de a te uita la oameni frumoși prinși în povești de dragoste, de a participa la petreceri fastuoase și de a ispiti scandalul, atunci vei iubi noul serial de la Netflix, Bridgerton. Serialul de epocă are acțiunea plasată în Londra secolului al XIX-lea și se bazează pe romanele scriitoarei Julia Quinn. Este povestea influentei și bogatei familii Bridgerton, formată din opt copii, în timp ce fiica cea mai mare, Daphne (Phoebe Dynevor), debutează în societate.

De parcă ținutele specifice nu ar fi fost suficiente să ne încânte privirea, serialul este plin de coafuri și peruci extravagante. În timp ce fiecare personaj are propriul său stil distinct, a doua fiică Bridgerton, Eloise (interpretată de Claudia Jessie), iese în evidență în contrast cu restul femeilor din serial, atât prin aspectul ei, cât și prin idealurile sale.

Citește și: Bridgerton: La modă rochiile îndrăznețe. Fără bonete!

Eloise, spre deosebire de sora ei mai mare, Daphne, își dorește mai multe de la viață decât să devină soție și mamă. Și ne arată asta foarte clar de la început. Este singura feministă, iar acest lucru este evident nu doar în gândurile și opiniile sale, ci și în aspectul ei. În timp ce restul femeilor poartă o coafură feminină, împodobită cu funde, pene și pietre prețioase, Eloise are o tunsoare modernă, zbârlită, cu părul lăsat liber și breton. Este un stil care nu ar părea prea deplasat în secolul XXI, dar, în acea epocă, este izbitor.

Nicola Coughlan, Claudia Jessie – Bridgerton (Netflix)

Eloise nu ține să respecte regulile societății și standardele de frumusețe și, în schimb, își concentrează atenția asupra propriilor pasiuni. „Eloise este erudită, inteligentă și curioasă – nu are timp de fițe”, a declarat pentru Popsugar creatoarea de costume Ellen Mirojnick. „Are un stil simplu, sobru, aproape un pic masculin.” Părul ei este întotdeauna cam ciufulit și ușor ieșit din comun – pentru că nu se deranjează să piardă ore întregi să se aranjeze  – și o face să iasă în evidență printre toate coafurile dichisite și adecvate ale femeilor care o înconjoară.

Pentru Eloise, părul este mai mult decât o podoabă – este un act de rebeliune. Eloise o ia cu mult înaintea vremurilor și este privirea fugară spre 2021, de care are nevoie epoca ei.

Jessica Harrington, Popsugar, 23 decembrie 2020