Vanessa Kirby ia poziție în legătură cu acuzațiile împotriva co-starului din Frânturi de femeie (Pieces of a Woman), Shia LaBeouf.

Frânturi de femeie (Netflix)
Frânturi de femeie (Netflix)

Actrița a făcut o declarație pentru The Times of London, reacționând la procesul intentat de cântăreața FKA Twigs, născută Tahliah Debrett Barnett, împotriva lui LaBeouf. Barnett l-a dat în judecată pe LaBeouf, fostul ei iubit, pentru agresiune sexuală și fizică, conform documentelor obținute de revista People.

„Sunt alături de toți supraviețuitorii abuzurilor și respect curajul oricui spune adevărul. În ceea ce privește știrile recente, nu pot să comentez un caz juridic în desfășurare”, spune Kirby în declarația sa, prin intermediul The Independent din Marea Britanie.

Kirby și LaBeouf joacă în Frânturi de femeie un cuplu căsătorit, care suferă  pierderea copilului nou-născut, în timpul unei nașteri dificile la domiciliu. Pierderea bebelușului declanșează frământări emoționale în cadrul familiei, personajul lui LaBeouf devenind abuziv față de personajul lui Kirby. Cel mai probabil, intriga îi va face pe mulți spectatori să vadă legătura dintre personajul lui LaBeouf și acuzațiile de abuz aduse actorului în lumea reală.

Într-un e-mail către The New York Times, care a făcut publică povestea, LaBeouf și-a cerut scuze pentru comportamentul său, susținând, totuși, că nu toate acuzațiile împotriva lui sunt adevărate. „Nu-i cazul să spun nimănui cum l-a făcut să se simtă comportamentul meu”, a scris actorul. „Nu am scuze pentru alcoolismul sau agresiunea mea, ci doar justificări. Am fost abuziv față de mine și față de toți cei din jurul meu timp de ani de zile. Mi s-a mai întâmplat să-i rănesc pe cei mai apropiați mie. Mi-e rușine de aceste fapte și îmi pare rău pentru cei pe care i-am rănit. Nu pot spune nimic altceva.”

Luna trecută Netflix l-a eliminat pe LaBeouf de pe pagina de propuneri pentru premii pentru Frânturi de femeie, care ajunge pe platforma de streaming pe 7 ianuarie, inclusiv din rezumatul filmului și fotografiile filmului, după ce a fost dat în judecată de Barnett.

Cu toate acestea, Kirby este propusă pentru cea mai bună actriță într-un rol principal.

Kirby a obținut aprecieri critice pentru portretizarea unei mame îndurerate, câștigând Cupa Volpi pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Veneția din 2020, în septembrie.

Ale Russian, People, 4 ianuarie