În ceea ce deja a devenit o obișnuință a actualului sezon de premii, Chadwick Boseman a obținut miercuri o nominalizare postumă la Globurile de Aur, pentru rolul principal într-un film-dramă, prima sa recunoaștere din partea Hollywood Foreign Press Association.

Chadwick Boseman în rolul Levee din Ma Rainey's Black Bottom (Foto: David Lee/Netflix)
Chadwick Boseman în rolul Levee din Ma Rainey’s Black Bottom (Foto: David Lee/Netflix)

Regretatul actor, care a murit în august, la vârsta de 43 de ani, după o luptă de trei ani cu cancerul, a fost nominalizat pentru rolul Levee, un trompetist talentat, dar cu multe probleme, din filmul Netflix Ma Rainey’s Black Bottom. Regizată de George C. Wolfe, povestea din anii 1920 a fost adaptată de Ruben Santiago-Hudson după piesa lui August Wilson.

Co-starul lui Boseman din Ma Rainey’s, Viola Davis, de asemenea nominalizată la Globurile de Aur pentru interpretare, s-a numărat printre cei care și-au amintit de Boseman, într-un interviu cu The Times anul trecut: „De fiecare dată când venea pe platou, era cu înverșunare concentrat numai pe rol”, a spus Davis. “A fost un artist, Chadwick. A fost o bucurie absolută”.

După ce a primit deja nominalizări la Gotham și Spirit Awards, în plus față de mențiunile câștigătoare sau finaliste ale grupurilor de critici din Chicago, Los Angeles și Societatea Națională a Criticilor de Film, Boseman este considerat drept un candidat serios la o nominalizare la premiul Oscar, pentru Ma Rainey’s Black Bottom.

Asta ar face ca actorul din Pantera neagră să fie cel de-al cincilea actor care primește o nominalizare postumă la premiul Oscar pentru cel mai bun actor principal, alături de James Dean (East of Eden și Giant), Peter Finch (Network), Spencer Tracy (Guess Who’s Coming to Dinner?) Și Massimo Troisi (Il Postino). Heath Ledger și Ralph Richardson au primit postum nominalizări pentru actor în rol secundar, pentru The Dark Knight, respectiv Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes.

Sonaiya Kelley, Los Angeles Times, 3 februarie