Poți să-i cunoști vreodată cu adevărat pe cei din jurul tău?

Aceasta este întrebarea care se află la baza thrillerului Netflix Prin ochii ei (Behind Her Eyes), o miniserie cu întorsături de situație, plină de trădare, intrigă și personaje care practic dau pe dinafară de secrete reprimate. Având în vedere titlul și premisa serialului, răspunsul la această întrebare pare destul de evident – dar soluția este mult mai complicată decât ați putea ghici.

Behind Her Eyes (Netflix)

Bazat pe romanul cu același titlu al lui Sarah Pinbrough, punctul de pornire al serialului Prin ochii ei este suficient de simplu. După o întâlnire întâmplătoare într-un bar, Louise (Simona Brown), secretară la cabinetul unui psihiatru, este implicată într-o aventură cu noul ei șef, David (Tom Bateman). Dar, după ce (literalmente) se ciocnește de soția lui, Adele (Eve Hewson), Louise se trezește atrasă într-o prietenie incomodă, în timp ce continuă aventura cu soțul.

Citește și: Seriale la care să vă uitați după fenomenalul Prin ochii ei

Sună ca un thriller clasic bazat pe un triunghi amoros, nu? Ei bine, nu este. Prin ochii ei este de fapt construit din straturi asemănătoare unei cepe, care se desprind pe parcursul celor șase episoade, expunând treptat poveștile personajelor principale și dezvăluind legăturile tulburi care-i unește. Este genul de poveste care te face să crezi că știi ce se întâmplă. Vezi să nu! Ai parte de surprize autentice și, în funcție de gustul fiecăruia și de genul de poveste de care are chef, aceste dezvăluiri importante sunt cele care ne vor face să decidem dacă ne place serialul sau nu.

Chiar dacă impactul cotiturilor bruște în intrigă poate fi subiectiv, totuși, opinia spectatorilor va fi la unison în ceea ce privește modul în care serialul este conceput. Prin ochii ei este o mini-serie foarte șlefuită, filmată cu măiestrie de regizorul Erik Richter Strand și scrisă în mod strălucit de Steve Lightfoot și Angela LaManna. Interpretările sunt excelente pe tot parcursul; Bateman este nimerit de meditativ în rolul lui David, în timp ce lui Brown, pe care o știm din Managerul nopții (The Night Manager),  îi reușește de minune rolul Louise. În plus, Hewson (The Knick) este cu adevărat tulburătoare ca misterioasa soție a lui David, Adele, în timp ce Robert Aramayo este distribuit perfect în rolul vechiul ei prieten Rob, un dependent cu probleme pe care îl cunoaștem prin flashback-uri (și al cărui rol în mister devine mai clar pe măsură ce intriga progresează).

Este dificil să spui mai multe despre Prin ochii ei fără să dezvălui niște momente cheie. În final veți gusta serialul numai dacă sunteți sau nu încântați de direcția neașteptată pe care o ia povestea, care probabil nu va fi pe placul tuturor. Cu alte cuvinte, serialul nu este doar un simplu thriller enigmatic, ci mai curând o încrucișare de genuri. Ne-a plăcut acest lucru pentru că este o abordare originală a unui gen destul de uzitat – dar, în același timp, putem înțelege de ce unii spectatori ar putea fi dezamăgiți.

Cele mai populare thriller-uri Netflix tind să se încadreze în trei mari categorii: cele care te sperie de-ți sare inima din piept, cele care-ți pun mintea pe bigudiuri și cele care reușesc să le facă pe amândouă. Din fericire pentru fanii thrillerului, Prin ochii ei se încadrează în această ultimă categorie. Serialul merită văzut. Spre al patrulea sau al cincilea episod, veți avea impresia că ați priceput totul, că știți exact încotro se îndreaptă intriga. Dar veți avea o surpriză.

Sam Hayson, Mashable, 15 februarie

Prin ochii ei (Behind Her Eyes) are premiera la Netfilx pe 17 februarie.

V-a plăcut ce-ați citit și vreți să primiți pe e-mail o notificare când apare următorul articol? Abonați-vă la FilmSerial.

Advertisement