Maria și căpitanul Von Trapp dansează Laendler -Sunetul muzicii

Este un fel de paradox – probabil el s-a gândit că-i o festă pe care i-o joacă zeii – că îndrăgitul Christopher Plummer, starul scenei și ecranului, poznaș de irascibil, cu vocea catifelată, care ne-a părăsit recent, a fost unul dintre marii actori shakespearieni ai secolului al XX-lea, precum și un mucalit notoriu, care a dus o viață extravagantă, dar primul lucru la care se gândește majoritatea oamenilor atunci când îi aude numele este Sunetul muzicii (The Sound of Music).

Explicația? Urmăriți scena în care dansează prima dată împreună cu Julie Andrews și priviți lumina din ochii lui Plummer. Von Trapp nu este doar fermecat de Maria – este șocat de sentimentul care-l copleșește. Plummer avea o senzualitate desăvârșită pe care legendarii actori shakespearieni ai vremii (Olivier, Gielgud, Redgrave) nu o aveau. Radioasa Maria a lui Andrews este sufletul bunătății (și nimeni nu i-a oferit bunătății atât de mult suflet ca Julie Andrews), dar ceea ce propulsează filmul este modul în care Von Trapp, autocratul familiei, devine bun. Este filmul pentru care oamenii își amintesc de Plummer pentru că a fost uimitor de popular, dar și pentru că a fost grozav în el. (Variety)

Dragobete is a traditional Romanian holiday celebrated on February 24. Dragobete was the son of Baba Dochia, which stands for the main character in the myth related to spring arrival and the end of the harsh winter. Due to his endless kindness he was chosen – according to some sources, by Virgin Mary – to be the Guardian of Love.

May all my English-speaking readers be loved as well. 🙂

Christopher Plummer - Sunetul muzicii
Christopher Plummer – Sunetul muzicii