După ce a întruchipat o celebră figură politică britanică din secolul al XX-lea – Margaret Thatcher, Gillian Anderson își asumă rolul unei legende politice americane din secolul al XX-lea – Eleanor Roosevelt.

Gillian Anderson, Eleanor Roosevelt (Showtime, Public domain)
Gillian Anderson, Eleanor Roosevelt (Showtime)

Anderson urmează să joace alături de Viola Davis și Michelle Pfeiffer în The First Lady (titlu provizoriu), antologia Showtime, produsă de Davis și regizată și produsă de Susanne Bier.

Toate cele trei vedete ale seriei, alături de Bier, sunt nominalizate în prezent la Globurile de Aur, Gillian pentru interpretarea lui Thatcher în The Crown (Netflix), Pfeiffer pentru French Exit, Davis pentru Ma Rainey’s Black Bottom,  iar Bier pentru De la început (The Undoing) – HBO.

The First Lady a fost creat de Aaron Cooley. Este o redefinire revelatoare a conducerii americane, povestită prin prisma primelor doamne de la Casa Albă. Sezonul 1 se concentrează pe Eleanor Roosevelt (Anderson), Betty Ford (Pfeiffer) și Michelle Obama (Davis).

Michelle Pfeiffer, Betty Ford (Steve Granitz/WireImage / Harry Langdon/Getty Images)

Din distribuție mai fac parte: Aaron Eckhart, Rhys Wakefield, Judy Greer, Jayme Lawson și Kristine Froseth.

„Gillian Anderson este o actriță cu o amploare interpretativă incredibilă și un talent rafinat – este alegerea perfectă pentru a completa acest trio formidabil, care va interpreta rolurile acestor femei legendare”, a declarat Amy Israel, de la Showtime Networks. „Este extraordinar să le ai pe Gillian Anderson, Viola Davis, Michelle Pfeiffer, Susanne Bier și Cathy Schulman la cârma serialului The First Lady. Au pregătit cu adevărat terenul pentru un serial Showtime memorabil.”

Viola Davis, Michelle Obama

Nellie Andreeva, Deadline, 22 februarie