Sacha Baron Cohen a rostit un discurs de acceptare incendiar pentru victoria lui Borat Subsequent MovieFilm la Globurile de Aur, pentru cea mai bună comedie sau film muzical.

„Mulțumesc asociației Hollywood Foreign Press, cu desăvârșire albă”, a început el, o înțepătură la adresa lipsei membrilor de culoare a asociației, fapt sever criticat de industria filmului și nu numai, în ultimele zile.

De asemenea, el l-a salutat pe „co-star-ul” Rudy Giuliani, fără de care „acest film nu ar fi putut fi posibil”. Avocatul fostului președinte Donald Trump „a apărut de nicăieri și s-a dovedit a fi un geniu al comediei”. (Giuliani și-a băgat mâinile în pantaloni într-o cameră de hotel, în timpul unei scene cu Maria Bakalova, care o interpretează pe fiica lui Borat, în vârstă de 15 ani. Mai târziu a spus că își regla microfonul.)

„Cine ar fi putut obține mai multe hohote de râs dintr-un simplu fermoar desfăcut?” s-a minunat Baron Cohen. “Incredibil. Filmul nostru a fost doar începutul pentru el. Rudy a continuat să joace într-un șir de filme de comedie, printre care Four Seasons Landscaping (approx. Amenajarea spațiilor verzi de la Four Seasons), Hair Dye Another Day ((approx. Să nu-ți vopsești părul azi) și drama juridică A Very Public Fart” (approx. O bășină publică).

Momentul a fost menționat și de Rosamund Pike în discursul ei de acceptare al Globului de Aur pentru cea mai bună actriță într-o comedie sau film muzical. Pike le-a lăudat pe colegele nominalizate în aceeași categorie, în special pe Bakalova. „În filmul meu a trebuit să înot la suprafață dintr-o mașină care se scufunda. Cred că aș fi preferat să fac asta decât să fiu singură într-o cameră cu Rudy Guiliani”, a mărturisit Pike.

Sacha Baron Cohen, Isla Fisher la cea de-a 78-a ediție a Globurilor de Aur (Foto: NBC)

Restul remarcilor făcute de co-scenarist și actor au fost la fel de clare și previzibile ca și victoria Borat Subsequent MovieFilm. Baron Cohen a turuit o listă de nume, încheind cu o mulțumire și un sărut pentru soția sa, Isla Fisher, care a stat lângă el în timpul discursului, zâmbind și ocazional chicotind.

Dade Hayes, Deadline, 1 martie