Tina și Amy au menținut spectacolul pe linia de plutire

Tina Fey și Amy Poehler în timpul ediției 78 a Globurilor de Aur  (Foto: Kevin Mazur/Getty Images)
Tina Fey și Amy Poehler în timpul ediției 78 a Globurilor de Aur (Foto: Kevin Mazur/Getty Images)

În ciuda faptului că s-au aflat pe coastele opuse ale Statelor Unite, duo-ul dinamic Tina Fey și Amy Poehler n-au avut nici o ezitare ca gazde ale ceremoniei. Veteranele Saturday Night Live, prietene de multă vreme au valsat printre numeroasele defecțiuni tehnice ale serii și nu s-au sfiit să critice organizatorii Hollywood Foreign Press Association pentru alegerile discutabile în privința nominalizaților, precum și pentru controversata lipsă a membrilor de culoare.

Sacha Baron Cohen le-a mulțumit lui Rudy Giuliani și Donald Trump

Starul din Borat Subsequent Moviefilm și-a folosit ambele discursuri de acceptare pentru a-i înțepa pe Rudy Giuliani și Donald Trump, care au jucat amândoi (involuntar) roluri majore în filmul de succes.

Văduva lui Chadwick Boseman i-a adus un omagiu emoționant regretatului actor

Chadwick Boseman nu a trăit pentru a-și accepta trofeul pentru cel mai bun actor într-un film-dramă, pentru Ma Rainey’s Black Bottom. Dar spiritul lui a fost cu siguranță prezent în timp ce soția, Simone Ledward Boseman a vorbit atât de frumos în numele lui.

Chloé Zhao este a doua regizoare care câștigă Globul de Aur

Chloé Zhao la ediția a 78 a Globurilor de Aur (Foto: NBC/via Getty Images)
Chloé Zhao la ediția a 78 a Globurilor de Aur (Foto: NBC/via Getty Images)

Data trecută când o regizoare a primit Globul de Aur, la Casa Albă era Ronald Reagan, Silkwood ocupa primul loc la Box Office și formația „Yes” era numărul 1 în lista Billboard. Yentl Helmer, Barbra Streisand, a devenit prima femeie care a spulberat bariera respectivă la ediția cu numărul 41 a Globurilor de Aur din 1984, dar a fost nevoie să treacă încă 37 de ani până să câștige următoarea regizoare – și anume Chloé Zhao pentru Ținutul nomazilor (Nomadland). Regizoarea născută la Beijing este, de asemenea, prima asiatică care a acceptat atât acea statuetă, cât și premiul pentru cel mai bun film-dramă – un alt pas pe drumul clar al filmului către o victorie la Oscaruri.

Norman Lear a rostit perle de înțelepciune

La vârsta de 98 de ani, legenda micului ecran, Norman Lear își școlește încă colegii mai tineri. Acceptând Premiul Carol Burnett al HFPA, super-producătorul din spatele unor emisiuni atât de îndrăgite precum All in the Family, The Jeffersons, Maude și ambele versiuni ale One Day at a Time a ținut unul dintre cele mai bune discursuri ale serii, care i-a lăsat pe cei din audiență – atât pe cei din sală, cât și pe cei de acasă – vizibil impresionați. „Nu m-aș putea simți mai binecuvântat”, a spus Lear, reflectând la cariera lui. “Sunt convins că râsul adaugă ani vieții cuiva. … la aproape 99 de ani, vă pot spune că nu am trăit niciodată singur,  nu am râs niciodată singur și asta are multe de-a face cu faptul că mă aflu aici, astăzi.”

Jane Fonda apreciază showurile nedreptățite

Jane Fonda, de șapte ori câștigătoare a Globului de Aur, a fost onorată duminică cu premiul Cecil B. DeMille, de către HFPA. Numai asta ar fi fost suficient pentru a-i entuziasma pe cinefili, dar Fonda a încins rețelele de socializare când și-a folosit discursul de acceptare pentru a onora câteva filme și seriale care au fost nedreptățite anul acesta, majoritatea având în rolurile principale artiști de culoare, inclusiv Minari (controversat pentru că a fost limitat la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină, în ciuda faptului că a fost produs, filmat în Statele Unite, cu actori cetățeni americani), filmele Ma Rainey’s Black Bottom, One Night in Miami și Judas and the Black Messiah (omise la categoria Cel mai bun film) și I May Destroy You – HBO (care a fost complet ignorat în ciuda faptului că a fost unul dintre serialele cele mai bine primite de critică, ale anului trecut).

Starurile din The Crown și-au arătat dragostea pentru prințesa Diana… și unul pentru celălalt

Emma Corrin - "The Crown", la ediția a 78 a Globurilor de Aur (Foto: NBC/via Getty Images)
Emma Corrin – “The Crown”, la ediția a 78 a Globurilor de Aur (Foto: NBC/via Getty Images)

Atât Emma Corrin, cât și Josh O’Connor, care i-au interpretat pe tânăra prințesă Diana, respectiv pe prințul Charles în drama Netflix, au câștigat duminică seara primele lor Globuri de Aur. În discursul său, Corrin a lăudat-o pe regretata prințesă și filantroapă. „Și mai presus de toate, mulțumesc mult Dianei”, a spus ea. „M-ai învățat ce-i compasiunea și empatia nemărginită, dincolo de orice mi-aș fi putut imagina vreodată. În numele tuturor celor care își amintesc de tine cu drag și ardoare din adâncul inimii, îți mulțumesc.” Iar pe O’Connor l-a numit „Făt-Frumos” și a spus că i-a făcut „fiecare zi împreună o bucurie deplină”. El i-a întors complimentul când a descris-o pe Corrin drept „extraordinară, talentată, amuzantă și sclipitoare”. O’Connor și-a șters lacrimile în timp ce spunea: „Am fost atât de fericit jucând în acest serial”.

Un trio de surprize majore la categoriile de interpretare feminine

Globurile din 2021 s-au dovedit încă o dată a fi cele mai imprevizibile premii de la Hollywood – și nu este neapărat un compliment. Pentru început, categoria cea mai bună actriță a inclus trei prezumtive concurente la Oscar – Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom), Frances McDormand (Nomadland) și Carey Mulligan (Promising Young Woman), dar, spre uimirea tuturor, Andra Day a fost cea care a câștigat pentru rolul principal din The United States vs. Billie Holiday. La altă categorie, s-a considerat că Jodie Foster are cele mai puține șanse la premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, dar tot le-a învins pe Amanda Seyfried (Mank), Olivia Colman (The Father) și Glenn Close (Hillbilly Elegy) cu interpretarea din The Mauritanian. Însăși Foster a declarat că victoria este cea mai mare surpriză din cariera ei. În fine, nominalizata-surpriză, Rosamund Pike, a devenit câștigătoarea-surpriză pentru filmul Netflix Chiar îmi pasă (I Care A Lot), la categoria cea mai bună actriță într-o comedie sau film muzical, învingând-o pe Maria Bakalova, favorita datorită rolului din Borat 2. Globurile, după cum se spune, se dau rotunde… dar cel puțin au făcut ca seara să fie mai interesantă.

Starurile ca starurile… arătați-ne animalele lor de companie… și copiii!

Jodie Foster, cățelul Ziggy, Alexandra Hedison la ediția a 78 a Globurilor de Aur (Foto: NBC via AP)
Jodie Foster, cățelul Ziggy, Alexandra Hedison la ediția a 78 a Globurilor de Aur (Foto: NBC via AP)

Câinele Reginei King, Cornbread nu a fost nominalizat la niciun premiu, dar a fost cu siguranță unul dintre câștigătorii serii! El a fost unul dintre animalele de companie și copiii care au stat cu mândrie alături de părinții lor, în timp ce camera video s-a mutat la ei, în acest sezon de premiere bizar. Sarah Paulson a avut-o alături pe cățelușa Winnie, în timp ce Emma Corrin, din The Crown, și-a ținut în brațe pisica. Jodie Foster și-a acceptat premiul de acasă, îmbrăcată într-o pijama Prada, iar cățelul Ziggy avea la gât o fundă din același material. Regizorul Lee Isaac Chung, al cărui Minari a câștigat cel mai bun film în limbă străină, a fost unul dintre câțiva laureați cu cei mici în apropiere. Când a fost numit câștigătorul categoriei, fiica lui de 7 ani a strigat: „M-am rugat! M-am rugat!” și și-a îmbrățișat tatăl. Și doi dintre copiii adolescenți ai lui Mark Ruffalo, Keen și Odette au fost acolo pentru a-l felicita pentru victoria lui pentru O parte de adevăr (I Know This Much Is True). Alături de părinții lor au fost și fiicele lui Jason Bateman – Francesca și Maple, precum și Ryder, Bingham și Rani, copiii lui Kate Hudson.

Ethan Alter, Kevin Polowy și Raechal Shewfelt, Yahoo! Entertainment, 1 martie

Rochia favorită: