În noaptea aceasta, regretatul Chadwick Boseman a câștigat un Glob de Aur postum pentru cea mai bună interpretare într-un film-dramă, pentru rolul din Ma Rainey’s Black Bottom  regizat de George C. Wolfe. Soția lui Boseman, Taylor Simone Ledward, a acceptat premiul în numele său, susținând cel mai emoționant discurs al nopții. Momentul a aprins Twitter, mulți fani amintindu-și de actorul care a fost luat dintre noi prea devreme.

„I-ar fi mulțumit lui Dumnezeu, a spus Ledward, cu lacrimi în ochi. „Le-ar fi mulțumit părinților săi. Le-ar fi mulțumit înaintașilor lui pentru îndrumarea și sacrificiul lor”.

În timp ce Ledward vorbea, transmisia s-a mutat la câțiva nominalizați care priveau de acasă, care au reacționat la cuvintele ei, mulți reținându-și lacrimile sau ștergându-le de pe față.

„Ar fi spus ceva frumos, ceva înălțător, ceva care ar fi amplificat acea voce timidă care îți spune „poți”, care îți spune „continuă”, care te aduce înapoi la ceea ce trebuie să faci în momentul acesta al istoriei”, a mai spus ea.

„Nu am cuvintele lui, dar trebuie să profităm de toate ocaziile să-i celebrăm pe cei pe care îi iubim”, a continuat Ledward.

Simone Ledward Boseman acceptă premiul în numele lui Chadwick Boseman la cea de-a 78-a ediție a Globurilor de Aur (Foto: NBC)
Simone Ledward Boseman acceptă premiul în numele lui Chadwick Boseman la cea de-a 78-a ediție a Globurilor de Aur (Foto: NBC)

„Ca artist, actor și persoană, Chad și-a făcut un obicei din a spune adevărul. Este cea mai onestă persoană pe care am întâlnit-o vreodată… pentru că nu s-a oprit doar la a spune adevărul. L-a căutat tot timpul în el însuși, în cei din jur și în momentul respectiv… Sinele poate evita foarte ușor adevărul, dar dacă nu trăiești în adevăr, atunci este imposibil să trăiești în armonie cu scopul divin al vieții tale… și astfel a devenit modul în care și-a trăit viața zi de zi. Imperfect, dar hotărât.”

Dino-Ray Ramos, Deadline, 1 martie