Michael Wolf Snyder, inginerul de sunet al filmului Ținutul nomazilor (Nomadland), a murit prin suicid, anunță tatălui său, psihiatrul David Snyder. Avea 35 de ani. Conform declarației tatălui său, suferea de depresie severă de mulți ani.

Michael Wolf Snyder (Foto: Searchlight Pictures)
Michael Wolf Snyder (Foto: Searchlight Pictures)

Snyder a lucrat cu Chloé Zhao, regizoarea Nomadland, și la The Rider (Călărețul) din 2017. „În timpul filmărilor de la The Rider și Nomadland, mă uitam întotdeauna la Wolf după fiecare dublă”, a spus Zhao. „Nu purtam căști pe platou, așa că m-am bazat foarte mult pe Wolf să fie urechile mele. Dădea din cap a aprobare cu un zâmbet fericit, sau clătina din cap cu lacrimi în ochi, sau uneori semnala discret „încă una”. În timpul filmărilor la The Rider, Wolf ne-a sugerat o idee pe care am aplicat-o ulterior la Nomadland – să înregistrăm tonul camerei mai mult decât aveam nevoie ca o șansă de a experimenta tăcerea. După agitația din fiecare locație, stăteam împreună, în tăcere, în armonie, ascultând și onorând mediul din jurul nostru și pe fiecare dintre noi. Îmi va fi mereu dor de el. Va fi întotdeauna alături de mine pe platou, după fiecare dublă și în tăcerea fiecărui ton al camerei. Ne vedem mai încolo pe drum, prietene.”

Starul Nomadland, Frances McDormand, a declarat într-un comunicat: „Wolf ne-a înregistrat bătăile inimii. Fiecare răsuflare. Pentru mine, el este ‘Nomadland’”.

Într-o declarație comună a întregii distribuții și echipei de filmare a Nomadland, se spune: „Deși inimile noastre sunt îndurerate de pierderea lui Wolf, este oarecum o mângâiere să știm că spiritul lui va trăi veșnic în fiecare râset pe care l-a înregistrat, în fiecare briză și în fiecare galop de cal. A făcut parte din mica noastră familie de filmare și sufletul său blajin ne-a înduioșat pe toți. Wolf a adus, realmente, viață filmului nostru. Condoleanțe familiei sale în numele întregii echipe Nomadland. Ne vedem mai încolo pe drum, dragă prietene.”

Mark Malkin, Variety, 6 martie