Lady Gaga ne oferă prima imagine oficială a filmului House of Gucci, al lui Ridley Scott, pe pagina ei de Instagram. Este vorba despre o fotografie a lui Gaga și a co-starului Adam Driver, în rolurile Patrizia Reggiani, respectiv Maurizio Gucci. Regizat de Scott după un scenariu de Roberto Bentivegna, House of Gucci spune povestea lui Reggiani, în perioada în care era judecată și, ulterior, condamnată pentru că a orchestrat asasinarea fostului soț și fostului patron al casei de modă Gucci, Maurizio Gucci. Scenariul se bazează pe cartea „The House of Gucci” a lui Sara Gay Forden. Filmările au început luna trecută la Roma.

Adam Driver, Lady Gaga - House of Gucci (Foto: Lady Gaga Instagram)
Adam Driver, Lady Gaga – House of Gucci (Foto: Lady Gaga Instagram)

Pe lângă Gaga și Driver, House of Gucci ne aduce pe marele ecran o distribuție de cinci stele care-i include pe: Al Pacino în rolul Aldo Gucci, Jared Leto în rolul Paolo Gucci, Jeremy Irons care îl va juca pe Rodolfo Gucci și Camille Cottin pe Paola Franchi, plus Jack Huston și Reeve Carney. Proiectul este una dintre cele două lansări ale lui Ridley Scott programate pentru 2021, după Pentru toți banii din lume (All the Money in the World)din 2017. Celălalt proiect al lui Scott este The Last Duel, cu Matt Damon și Ben Affleck în rolurile principale. Acesta din urmă, aflat acum în post-producție, va avea premiera în octombrie, urmat de House of Gucci, în noiembrie. Toate datele de lansare pot suferi modificări, având în vedere pandemia de coronavirus, care încă ne afectează.

House of Gucci are meritul de a fi următorul proiect al lui Lady Gaga, după S-a născut o stea (A Star Is Born) debutul ei pe marele ecran, care i-a adus apreciere universală și o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță. Gaga a câștigat Oscarul pentru cea mai bună piesă originală, datorită melodiei de succes „Shallow”, de pe coloana sonoră originală a filmului. Din filmografia lui Gaga mai fac parte un cameo în Machete: Ucigaș meseriaș (Machete Kills) și rolul principal în American Horror Story: Hotel, care i-a adus un premiu Globul de Aur.

Adam Driver a obținut anul trecut o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor, datorită interpretării din Poveste despre căsnicie (Marriage Story) a lui Noah Baumbach. Actorul urmează să colaboreze din nou cu Baumbach la filmul White Noise, alături de Greta Gerwig. White Noise va intra în producție mai târziu în acest an, după ce Driver va încheia filmările la House of Gucci.

House of Gucci are premiera programată pentru 24 noiembrie.

Zach Sharf, IndieWire, 9 martie