Premiile Scripter oferite de USC (University of South California) au fost acordate sâmbătă, scenaristei Chloé Zhao și autoarei Jessica Bruder pentru Ținutul nomazilor (Nomadland), respectiv scenaristului Scott Frank și romancierului Walter Tevis pentru Gambitul damei (The Queen’s Gambit).

La fel ca în anii precedenți, premiul revine atât scenaristului, cât și autorului materialului original.

Ținutul nomazilor - Nomadland (Searchlight Pictures)
Ținutul nomazilor – Nomadland (Searchlight Pictures)

Ținutul nomazilor produs de Searchlight Pictures se bazează pe cartea de non-ficțiune „Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century”. Zhao i-a mulțumit lui Bruder, distribuției și echipei de filmare și Searchlight, concluzionând: „Mă simt atât de norocoasă că meseria mea este să spun povești.” Bruder a adăugat că a scris în 2014 un articol pentru o revistă, care, mai apoi, s-a transformat în carte și „A fost o călătorie extraordinară.”

Thomas Brodie-Sangster, Anya Taylor-Joy – Gambitul damei (Netflix)
Thomas Brodie-Sangster, Anya Taylor-Joy – Gambitul damei (Netflix)

Duoul Gambitul damei a câștigat pentru episodul „Openings”. Frank i-a mulțumit lui Tevis pentru „darul acelui roman… Este un roman frumos, iar misiunea mea a fost să-l protejez”. Fiul regretatului Tevis a spus „Tatăl meu a fost un mare povestitor”, iar adaptarea lui Frank a fost „minunată”. Fiica lui Tevis a remarcat că „la 37 de ani de la moartea sa, primește mai multă recunoaștere” și i-a mulțumit lui Frank.

Acesta a fost cel de-al 33-lea eveniment anual al Premiilor Scripter și primul ținut virtual, în loc de locul obișnuit, campusul USC.

Citește și: Little Women câștigă premiul Scripter 2020

Alți nominalizați la secțiunea film au fost: Mike Makowsky pentru Scandal în educație (Bad Education) (HBO), bazat pe articolul din revista New York „The Bad Superintendent” de Robert Kolker; Jon Raymond și Kelly Reichardt, pentru First Cow (A24), după romanul „The Half-Life” de Jon Raymond; Ruben Santiago-Hudson, Ma Rainey’s Black Bottom (Netflix), bazat pe piesa de teatru a lui August Wilson; Kemp Powers, One Night in Miami (Amazon), bazat pe piesa lui Powers.

Ceilalți nominalizați la secțiunea serial TV au fost: Mark Richard și Ethan Hawke, The Good Lord Bird (Showtime) pentru episodul „Meet the Lord”, bazat pe romanul lui James McBride; Sally Rooney și Alice Birch, Oameni normali (Normal People) (Hulu), al cincilea episod, bazat pe romanul lui Rooney; Ed Burns și David Simon, Complotul împotriva Americii (The Plot Against America) (HBO), al șaselea episod; bazat pe romanul lui Philip Roth; Anna Winger, Neortodox (Unorthodox) (Netflix), primul episod, bazat pe autobiografia „Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots” de Deborah Feldman.

Câștigătorii de anul trecut au fost Greta Gerwig pentru versiunea Fiicele doctorului March (Little Women) de Louisa May Alcott și Phoebe Waller-Bridge pentru adaptarea piesei sale „Fleabag”.

Tim Gray, Variety, 13 martie