Taika Waititi a câștigat un premiu Grammy pentru filmul său Jojo Rabbit, din 2019 și este destul de uimit de propria lui victorie.

Regizorul a câștigat Grammy-ul pentru cea mai bună compilație de coloană sonoră pentru mass-media vizuală și a învins alți nominalizați de seamă: Regatul de gheață II (Frozen II), A Beautiful Day in the Neighbourhood și Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.

Waititi a acceptat premiul virtual, de pe platoul de filmare al noului său film, Thor: Love and Thunder.

“Bănuiesc că acum dau Grammy-uri oricui! a glumit Waititi. Îl accept, mulțumesc”.

Jojo Rabbit a fost un succes în sezonul premiilor anul trecut, primind nominalizări la șase premii Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film. Waititi a câștigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat. De asemenea, a câștigat premiul BAFTA la aceeași categorie.

Taika Waititi și Roman Griffin Davis in Jojo Rabbit. (Foto: Fox Searchlight Pictures)
Taika Waititi și Roman Griffin Davis in Jojo Rabbit. (Foto: Fox Searchlight Pictures)

Regizorul a glumit: “A fost cu mult timp în urmă, abia îmi mai amintesc ceva despre realizarea acelui film. Dar se pare că va continua să facă valuri și sunt mulțumit de asta”, a adăugat el.

Într-o postare pe Instagram, Waititi a scris: „Mă duc să scriu o piesă de teatru acum”, făcând referire la faptul că este acum la jumătatea drumului către câștigarea unui EGOT, acronimul pentru câștigarea a câte unui premiu Emmy, Grammy, Oscar și Tony. Câteva exemple de câștigători EGOT sunt John Legend, Whoopi Goldberg și Mel Brooks.

În 2020, Waititi a obținut două nominalizări la Premiile Emmy – una pentru vocea robotului IG-11 din The Mandalorian și cealaltă pentru comedia Ce facem în umbră (What We Do in the Shadows), adaptată după filmul cu același titlu, din 2014, pe care l-a scris și regizat împreună cu Jemaine Clement .

Nu a câștigat, însă, nici un Emmy, așa că mai are de obținut atât un Emmy cât și un Tony pentru a reuși un EGOT.

Jacob Sarkisian, Insider, 15 martie