Dacă v-ați uitat la serialul Prin ochii ei (Behind Her Eyes) de la Netflix, sunt șanse mari ca mintea voastră să scoată fum și să fiți, încă, cu gura căscată de uimire. Desigur, ați înțeles încă de la primul episod că ceva nu este tocmai în regulă, și poate că pe la jumătatea serialului v-ați făcut o idee despre ceea ce ar putea să urmeze. Dar ultimele 20 de minute? A fost o întorsătură de situație pe care nimeni nu o aștepta.

Eve Hewson – Prin ochii ei (Netflix)

Din fericire, platformele de streaming trec prin faza thriller psihologic, așa că există o mulțime de alte opțiuni la care să apelați dacă vă doriți același gen de final uluitor.

Tell Me Your Secrets

Cu regina horrorului Lily Rabe în rol principal, Tell Me Your Secrets este un serial nou-nouț pe Amazon Prime, care s-ar putea să vă flageleze mintea. Este povestea a trei personaje: o tânără care a fost la un pas de a fi ucisă, un fost agresor în serie care este disperat să-și ispășească păcatele și o mamă îndurerată cu misiunea de a-și găsi fiica dispărută. Plin de complexități morale, Tell Me Your Secrets te va face să te chestionezi chiar și pe tine însuți.

Străinul din umbră (The Stranger)

Viața lui Adam Price este perfectă până când un străin misterios îi dezvăluie un secret care are efecte devastatoare asupra familiei sale. Această întorsătură de situație nu este decât începutul unei serii de viraje abrupte în intrigă, un fel de montagnes russes atât pentru familia Price, cât și pentru spectator. Până la sfârșitul acestei miniserii britanice din opt părți, totuși, răspunsurile vor fi dezvăluite. Veți fi șocați și veți dori mai mult. (Netflix)

Locke & Key

Nu putem menționa „proiecție astrală” fără să ne gândim la Locke & Key! Adaptat după seria de cărți de benzi desenate semnate Joe Hill și Gabriel Rodríguez, serialul este povestea celor trei frați Locke, care se mută împreună cu mama lor, în casa ancestrală a familiei – Keyhouse. Acest conac străvechi este plin de chei magice care ar putea fi legate de moartea tatălui lor și, pe măsură ce sunt descoperite mai multe chei, ies la lumină o peșteră misterioasă și creaturi și mai misterioase, care îți pot fura sufletul. (Netflix)

Alias Grace

Amplasat în Canada secolului al XIX-lea, Alias Grace relatează viața lui Grace Marks (interpretată de Sarah Gadon), care este condamnată pentru uciderea brutală a angajatorului ei, Thomas Kinnear, și a menajerei lui, Nancy Montgomery, în 1843. În închisoare întâlnește un psihiatru și povestește versiunea evenimentelor din punctul ei de vedere. Serialul se bazează pe romanul cu același titlu, laureat cu premiul Giller, de Margaret Atwood și are multe întorsături de situație șocante. (Netflix)

Obiecte ascuțite (Sharp Objects)

Bazat pe un roman al lui Gillian Flynn (deci știți că este bun), Obiecte ascuțite (Sharp Objects) este povestea reporterului criminalist Camille Peaker, interpretată de Amy Adams, care se întoarce în orașul natal, unde investighează uciderea stranie a două tinere fete. Camille se confruntă cu proprii demoni: auto-vătămarea, alcoolismul și relațiile de familie înstrăinate, ceea ce te va face s-o îndrăgești. Iar asta va face finalul răscolitor să fie cu atât mai șocant. (HBO)

Păcatul (The Sinner)

Păcatul (The Sinner) este o serie polițistă antologică de la Netflix, care îl are pe Bill Pullman în rolul principal al unui detectiv, care încearcă să afle motivele din spatele cazurilor de crime atroce, care îi sunt repartizate. În primul sezon al seriei, o tânără mamă (interpretată de Jessica Biel) rănește pe cineva într-un acces de furie, apoi nu-și mai amintește nimic. Pullman trebuie să-i descâlcească misterul minții tulburate, pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu adevărat. Iar în ultimul sezon îl urmărim pe Matt Bomer, care interpretează un bărbat a cărui viață este dată peste cap de sosirea neașteptată a unei persoane din trecutul lui.

Wendy Rose Gould, Apartment Therapy, 11 martie