Borat Subsequent Moviefilm și Promising Young Woman au obținut onoruri de top pentru narațiune de film duminică, la cea de-a 73-a ediție anuală a Premiilor Breslei Scenariștilor – Writers Guild of America (WGA).

Premiile Breslei Scenariștilor (WGA)
Premiile Breslei Scenariștilor (WGA)

Kal Penn a găzduit ceremonia virtuală, care a consolidat șansele filmelor Borat și Promising Young Woman, de a câștiga un premiu Oscar pentru scenariu, luna viitoare.

Borat Subsequent Moviefilm (Amazon Studios) a dominat secțiunea scenariu adaptat, cu un mare contingent de scriitori, în frunte cu vedeta și regizorul Sacha Baron Cohen. Promising Young Woman (Focus Features) a fost recunoscut pentru scenariu original, aducându-i premiul scenaristei-regizor Emerald Fennell.

Fennell se află pe val ca scenaristă, regizoare și actriță, cunoscută pentru rolul Camilla Parker-Bowles din The Crown, care a câștigat trofeul pentru scenariu de serial-dramă. În discursul de acceptare Fennell a ținut să menționeze cât de importantă este WGA pentru cariera ei. Vorbind din ceea ce ea a descris drept „camera mohorâtă a scenariștilor, din Londra”, Fennell a spus mulțimii: „Este atât de important pentru mine că sunt membru al acestei organizații”.

Baron Cohen a făcut o glumă despre faptul că majoritatea membrilor WGA au lucrat la filmul său, aluzie la cei nu mai puțin de nouă scriitori menționați pentru scenariu și poveste. Natura „imprevizibilă” a metodei improvizate  de lucru a lui Baron Cohen face scrisul complicat, a recunoscut autorul – cu o nouă împunsătură pentru unul dintre personajele din viața reală, care are o scenă memorabilă în film: „Rudolph Giuliani, care a făcut tot ce speram”, i-a mulțumit el.

Comedia Apple TV Ted Lasso și-a continuat, de asemenea, parcursul triumfal, câștigând premiul pentru nouă serie, precum și cel mai bun scenariu de serial-comedie, care urmează victoriei de la Globurile de Aur de la începutul acestei luni.

Desus & Mero (Showtime) a obținut trofeul pentru serial de comedie / varietăți. Ecaterina (The Great) (Hulu) i-a adus scenaristului Tom McNamara premiul pentru episod de comedie. Ozark (Netflix) a marcat o victorie pentru episod de serial-dramă pentru „Fire Pink” scris de Miki Johnson.

Netflix a obținut o altă mare victorie pentru scenariu adaptat pentru miniseria Gambitul damei (The Queen’s Gambit), scrisă de Scott Frank și Allan Scott după romanul lui Walter Tevis. FX a fost reprezentată la scenariu original pentru miniserie, de echipa Mrs. America, condusă de creatorul / producătorul executiv Dahvi Waller. (Variety)

Iată lista câștigătorilor:

SCENARIU DE FILM

Original Screenplay

Promising Young Woman
Written by Emerald Fennell
Focus Features

Adapted Screenplay

Borat Subsequent Moviefilm
Screenplay by Sacha Baron Cohen & Anthony Hines & Dan Swimer & Peter Baynham & Erica Rivinoja & Dan Mazer & Jena Friedman & Lee Kern
Story by Sacha Baron Cohen & Anthony Hines & Dan Swimer & Nina Pedrad
Based on Characters Created by Sacha Baron Cohen
Amazon Studios

SCENARIU TV

Drama Series

The Crown
Written by Peter Morgan, Jonathan Wilson; Netflix

Comedy Series

Ted Lasso
Written by Jane Becker, Leann Bowen, Brett Goldstein, Brendan Hunt, Joe Kelly, Bill Lawrence, Jamie Lee, Jason Sudeikis, Phoebe Walsh, Bill Wrubel; Apple TV+

New Series

Ted Lasso
Written by Jane Becker, Leann Bowen, Brett Goldstein, Brendan Hunt, Joe Kelly, Bill Lawrence, Jamie Lee, Jason Sudeikis, Phoebe Walsh, Bill Wrubel; Apple TV+

Original Long Form

Mrs. America
Written by Tanya Barfield, Joshua Griffith, Sharon Hoffman, Boo Killebrew, Micah Schraft, April Shih, Dahvi Waller; FX Networks

Adapted Long Form

The Queen’s Gambit
Written by Scott Frank, Allan Scott, Based on the novel by Walter Tevis; Netflix

Animation

“Xerox of a Xerox” (BoJack Horseman)
Written by Nick Adams; Netflix

Episodic Drama

“Fire Pink” (Ozark)
Written by Miki Johnson; Netflix

Episodic Comedy

“The Great” (The Great)
Written by Tony McNamara; Hulu

Comedy/Variety Talk Series

Desus & Mero

Comedy/Variety Specials

Stephen Colbert’s Election Night 2020: Democracy’s Last Stand: Building Back America Great Again Better 2020

Daytime Drama

Days of Our Lives
Head Writer: Ron Carlivati Writers: Lorraine Broderick, Joanna Cohen, Carolyn Culliton, Richard Culliton, Rick Draughon, David Kreizman, Rebecca McCarty, Ryan Quan, Dave Ryan, Katherine D. Schock, Elizabeth Snyder; NBC

Children’s Episodic, Long Form And Specials

“The Sleepover”
Written by Sarah Rothschild; Netflix