Scandalul iscat de uciderea lui Maurizio Gucci, ordonată de fosta soție Patrizia Reggiani, pare aproape ficțiune. Gucci, directorul casei de modă Gucci și nepotul fondatorului mărcii, Guccio Gucci, a fost împușcat în 1995 de un ucigaș plătit, despre care s-a aflat, ulterior, că fusese angajat de fosta soție, Reggiani. Amestecul de pasiune, crimă, haine fabuloase și personalități ieșite din comun parcă cer neapărat să fie transpuse într-un film. Iar viitorul House of Gucci programat să aibă premiera în această toamnă, în regia lui Ridley Scott și cu Adam Driver în rolul Gucci și Lady Gaga în rolul Reggiani, este unul dintre cele mai așteptate filme ale anului. Lungmetrajul se bazează pe cartea fostei redactor-șef al revistei Women’s Wear Daily, din Milano, Sara Gay Forden – „The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed”.

Lady Gaga – House of Gucci

House of Gucci a început filmările în Italia, în martie, iar fotografiile făcute de paparazzi nu dezamăgesc. Pentru rolul Reggiani, Lady Gaga se îmbracă ca la carte. O vedem pe Gaga plecând de la hotelul din Roma, îndreptându-se spre platoul de filmare, îmbrăcată ca o italiancă de bani gata, în pas cu moda. Prima ținută a fost o rochie lungă din mătase, cu imprimeu leopard, creată de Celine, asortată cu pantofi negri cu toc înalt și geantă albastră de zi, selectă. Și-a strâns părul, mai nou, brunet într-un coc lejer, distins. Ea și-a completat ținuta cu ochelari de soare imenși pentru o eleganță aparte.

Pentru o altă scenă, Gaga a purtat o haină din păr de cămilă, cu cordon și mâneci inspirate de pelerină – mai exact, din colecția de primăvară 2021 Max Mara – asortată cu o geantă Celine. Și să nu uităm de mănușile albe, care i-au conferit o eleganță retro. În altă zi, Gaga a optat pentru o jachetă și pantaloni complet albe, din colecția de toamnă 2021, de la Max Mara, ținută asortată cu pantofi-platformă negri și o geantă albă. Pentru maximum de efect, și-a coafat părul în stilul șic, de femeie de afaceri din epocă.

Lucrurile au început să se precipite când am văzut-o, de fapt, prima dată pe Gaga în personaj, la începutul lunii martie, când a postat o fotografie cu ea și Adam Driver. Fotografiați în lumea hibernală de vis din Gressoney-Saint-Jean, Italia, cei doi sunt întruchiparea eleganței après-ski din anii 1980. Ea purta o helancă neagră, cu pantaloni asortați, curea lată și o mulțime de bijuterii de aur și perle. Ținuta era completată de o căciulă de blană albă, perfectă.

Gaga este genul de artist care, atunci când lucrează la un proiect, face cercetări amănunțite. Pentru ultimul ei rol, interpretarea nominalizată la Oscar din S-a născut o stea (A Star Is Born), aparițiile ei pe covorul roșu pe tot parcursul turneului de presă de câteva luni, au rămas în mod constant tematice. Pentru Globurile de Aur 2019, ea ne-a amintit de Judy Garland, într-un Valentino lila, și chiar și-a vopsit părul în aceeași culoare. Pentru Oscar a purtat un superb colier Tiffany, care fusese purtat de Audrey Hepburn în afișele promoționale pentru Mic dejun la Tiffany (Breakfast at Tiffany’s). Gaga a folosit întotdeauna moda ca parte a construirii unui personaj, iar acesta este doar începutul parcursului House of Gucci. Dar nu sperați s-o vedeți pe Gaga purtând Gucci prea curând: casa de modă nu este prea încântată de realizarea filmului, umblă zvonul.

Lady Gaga - House of Gucci (Foto: Pierpaolo Ferreri / Mega)
Lady Gaga – House of Gucci (Foto: Pierpaolo Ferreri / Mega)

Ca văduvă, îmbrăcată toată în negru, Gaga continuă să ofere stil și eleganță. Perlele imense, pantofii cu toc înalt și pălăria dramatică surprind impecabil stilul anilor 1980.

Lady Gaga, Al Pacino - House of Gucci (Foto: Mega)
Lady Gaga, Al Pacino – House of Gucci (Foto: Mega)

Stilul acesta de haină de blană este tipic modei aristocraților italieni din acea vreme. Purtată peste rochia petrecută roșie, cu bijuterii de aur, rezultatul este un personaj negativ la patru ace.

De-abia așteptăm să vedem toate aceste ținute pe marele ecran.

Leigh Nordstrom și Alex Badia, WWD, 27 martie