Britanicii sunt cunoscuți pentru că se autodenigrează, dar chiar și ei ar fi putut să fie ușor uimiți de aprecierea brutală, sinceră și amuzantă a starului Minari, Yuh-Jung Youn.

În timpul discursului de acceptare a premiului BAFTA pentru actriță în rol secundar, imediat după ce a transmis condoleanțe pentru decesul prințului Philip, Duce de Edinburgh, Youn a rostit cea mai amuzantă cuvântare a serii:

„Vă mulțumesc foarte mult pentru acest premiu. Fiecare premiu este semnificativ, dar acesta în special, fiindcă sunt apreciată de britanici, cunoscuți ca oameni snobi și ei mă aprobă ca actriță bună, sunt foarte fericită. Mulțumesc foarte mult”, a spus Youn.

Yuh-Jung Youn, Minari (A24)
Yuh-Jung Youn, Minari (A24)

Co-prezentatorul ceremoniei, Dermot O’Leary, n-a prea știut cum să reacționeze la comentariul lui Youn, a ridicat o sprânceană a surprindere și a mers mai departe rapid.

Dar la conferința de presă care a urmat discursului ei, Variety i-a cerut lui Youn să clarifice comentariul și a întrebat-o dacă părerea ei nu tocmai măgulitoare (dar probabil destul de exactă) provine din experiența personală.

„Da, provine din experiența personală. Am vizitat Marea Britanie de multe ori și am avut o bursă de studii la un colegiu din Cambridge în urmă cu zece ani, pentru actorie. Cumva, fiecare mi-a părut snob, dar nu în sens rău”, a spus Youn. „Aveți o istorie lungă și aveți mândria voastră. Ca asiatică, am simțit că acești oameni sunt foarte snobi, acesta este părerea mea sinceră.”

Victoria lui Youn la BAFTA, împreună cu triumful anterior la Premiile Breslei Actorilor (SAG Awards), ar putea foarte bine să-i deschidă calea pentru o altă victorie la Oscar, la sfârșitul acestei luni. Cu toate acestea, actrița a declarat că, desigur, nu privește atât de departe și a spus râzând că s-a săturat să tot fie întrebată de speranțele ei la un premiu Oscar.

„Nu știu nimic despre premiile Oscar sau BAFTA”, a spus Youn. „În Coreea sunt în industria asta de atât de mult timp, sunt foarte faimoasă pe plan intern, nu pe plan internațional. Nu știu ce se întâmplă acum, nu știu ce mi se întâmplă. Deci nu mă întrebați!”

Will Thorne, Variety, 11 aprilie