Nu sunt tocmai the Falcon și the Winter Soldier.

Adevărul este că n-ai cu ce să compari tandemul de super-eroine pe care Melissa McCarthy și Octavia Spencer îl interpretează în Forța Tunetului (Thunder Force), și tocmai asta scoate în evidență noua comedie de acțiune Netflix, față de orice altceva. La naiba cu normele genului legate de vârstă, sex, dimensiuni, poveste de fundal.

„Este cu siguranță o lipsă în domeniu”, spune McCarthy pentru Yahoo Entertainment în timpul unui recent interviu virtual, la care i s-a alăturat co-starul și cea mai bună prietenă de ani de zile, Spencer. „Vreau ca oamenii să le vadă pe aceste două femei, niște femei obișnuite, care iau atitudine și luptă pentru ceea ce este drept.”

Octavia Spencer, Melissa McCarthy - Forța Tunetului (Netflix)
Octavia Spencer, Melissa McCarthy – Forța Tunetului (Netflix)

Talentatele actrițe, în prag de 50 de ani, joacă două prietene din copilărie care se reunesc la maturitate, atunci când geniala inventatoare interpretată de Spencer o injectează, din greșeală, cu un ser care-i conferă o forță uriașă pe personajul lui McCarthy, o femeie oarecare, nerafinată. După ce Spencer se auto-echipează cu puterea de a deveni invizibilă, cele două devin Forța Tunetului, un super-duo care se hotărăște să elimine grupul de nelegiuiți care hărțuiesc orașul Chicago.

Sfidarea convențiilor a fost una din atracțiile proiectului, dar McCarthy și soțul ei, scenaristul-regizor Ben Falcone, recunosc că Forța Tunetului le-a oferit, de asemenea, ocazia așteptată de mult timp de a colabora cu Spencer.

„În mod egoist, literalmente ardeam de nerăbdare să facem ceva în care să petrecem suficient timp cu Octavia, iar când Ben a spus într-o doară: „Cred că ar trebui să fiți super-eroine…” am sărit imediat: „Apucă-te de scris!” povestește McCarthy.

De asemenea, proiectul i-a oferit lui McCarthy ocazia de a se întoarce la cascadorii, microb pe care l-a prins de la alte filme de acțiune, precum: Captură la dublu (The Heat) (2013), Spioana (Spy) (2015) și Vânătorii de fantome (Ghostbusters) (2016).

„Melissa a descoperit că iubește să fie în hamuri, suspendată de fire, așa că a fost entuziasmată de întreaga idee. N-am putut s-o țin departe”, povestește Falcone. „A vrut să facă de toate: sărituri, dansuri, explozii care o lovesc.”

„Melissa lucrează foarte mult la cascadoriile ei. Sunt super-uimit de lucrurile pe care le poate face”, spune co-starul Bobby Cannavale, care joacă rolul super-puternicului Big Bad, cunoscut sub numele de The King. „Poate să sară de la sol rotindu-se ca un elicopter. Eu am nevoie de indicații pentru a alerga. Nu știu ce să fac cu mâinile când alerg.”

Scenele de acțiune abundente sunt, cu siguranță, un teren nou pentru laureata Oscar, Spencer, cunoscută mai ales pentru drame precum Culoarea sentimentelor (The Help) și Figuri ascunse (Hidden Figures). „În copilărie mi-au plăcut foarte mult filmele cu super-eroi și mărturisesc că mi-am dorit să fiu un super-erou. Deci, faptul că Ben a scris acest personaj pentru mine a fost un cadou.”

Kevin Polowy, Yahoo Entertainment, 9 aprilie