Cel de-al doilea sezon al serialului de la HBO, Orașul de pe colină (City on a Hill) are în prim plan un proiect de locuințe sociale din cartierul Roxbury, din Bostonul anilor ‘90, unde problemele se acumulează. Împovărat de bande și violențe legate de droguri, nevoit să se confrunte cu o neîncredere crescândă în forțele de ordine și cu un sistem de justiție penală imperfect, Procurorul adjunct al districtului, Decourcy Ward (Aldis Hodge) ajunge să se întrebe cât de departe va merge, întrucât este nevoit să coexiste cu agentul FBI corupt, Jackie Rohr (Kevin Bacon).

Kevin Bacon, Orașul de pe colină (HBO)
Kevin Bacon, Orașul de pe colină (HBO)

Collider: Cu orice serial TV, înveți multe în timpul primului sezon, înțelegi toate dedesubturile unei relații. Cum a fost să faceți al doilea sezon comparativ cu primul sezon? Sunt lucruri pe care le-ați învățat în mod specific în sezonul 1 pe care le-ați folosit în sezonul 2?
KEVIN BACON: Există o evoluție naturală între personajele lui Jackie și DeCourcy. În primul sezon, eu și Aldis Hodge nu ne cunoșteam. Când ne întâlnim în episodul pilot, în prima scenă pe care am jucat-o, ne-am întâlnit pentru prima dată. În acest al doilea sezon, nu numai că acești doi bărbați au o înțelegere mai profundă unul pentru celălalt, dar avem o înțelegere mai profundă a modului în care lucrăm amândoi și a ceea ce suntem ca personaje. Această familiaritate se amplifică în scenele pe care le jucăm. Simt că fiecare clipă pe care o petreci în pielea unui personaj îți oferă o ușurință a interpretării. Am ajuns cu Jackie în punctul în care nu mai este un efort pentru mine să intru în pielea lui. Simt că, dacă cunoști cu adevărat pe cineva, poți să-l pui în orice situație și știi cum ar reacționa. Dacă Jackie ar urma acum un curs de gătit sau orice altceva, știu cum ar fi în acea situație. Așadar, nu-mi rămâne decât să sper că scenariștii ne vor oferi lucruri interesante, grozave, noi, în pas cu vremurile, pe care să le interpretăm.

Ce anume v-a atras inițial la acest serial și v-a făcut să vreți să vă alăturați proiectului și cum a evoluat acest lucru în primul sezon și în al doilea sezon? A evoluat în sensul pe care l-ați sperat sau v-a surprins?
BACON: Cu siguranță m-a surprins. În privința serialelor, uneori scenariștii au o idee foarte clară despre încotro se îndreaptă ceva, pe parcursul mai multor sezoane, dar chiar și atunci apar lucruri care afectează tonul și direcția poveștii. Am vorbit multe despre mișcarea Black Lives Matter și, cu siguranță, acest lucru a avut un impact asupra scenariștilor și asupra modului în care s-a spus această poveste anul acesta. Ceea ce m-a atras cu adevărat și ceea ce este, în general, lucrul care mă face să lupt pentru un rol, este personajul. Am primit scenariul episodului pilot și primul lucru pe care îl remarci este acest lung monolog al individului care spune tot ce-i vine la gură, plin de un limbaj și istorie cu adevărat interesante și o grămadă de vrăjeală. Mi-am spus: „Iată un tip foarte interesant de interpretat”. Veneam după un șir de personaje puternice, tăcute, care dădeau cu fapta, nu cu vorba, ceea ce este, într-un fel, distractiv de jucat; să-ți dai seama cum poți să construiești un personaj fără cuvinte. Așadar, oportunitatea de a trece la altceva, să interpretez un tip care pur și simplu nu poate să-și țină gura, este cea care m-a atras cu adevărat.

În calitate de producător, aveți idee încotro se îndreaptă serialul, în eventualele sezoane viitoare? Luați parte la aceste conversații sau nu doriți să știți mai mult decât ceea ce faceți în momentul respectiv?
BACON: Aș vrea să știu. Nu am discutat despre ce urmează în sezonul viitor. Vom începe să purtăm aceste conversații dacă vom obține un alt sezon. Știu că ideea a fost dintotdeauna să ne mutăm dintr-un cartier din Boston într-altul. Am fost în Charlestown în primul sezon, cât se poate de concret și am avut de-a face foarte mult cu acea lume. Anul acesta suntem la un proiect de locuințe sociale în Roxbury. În sezonul viitor presupun că ne vom muta în altă parte. În ceea ce mă privește, contează foarte mult ceea ce doresc să văd că se întâmplă cu Jackie. Care ar fi unele lucruri pe care aș vrea să le interpretez. Tom Fontana (creatorul serialului) este foarte deschis la sugestii. O să mă întrebe: „Ce vrei să-l vezi făcând?” O întrebare cu adevărat interesantă și fascinantă, așa că va trebui să încep să mă gândesc la asta, dacă vom obține un alt sezon.

Credeți că Jackie se poate schimba sau simțiți că este corupt până în măduva oaselor?
BACON: Cred că Jackie ar spune că este corupt până în măduva oaselor. Ar fi primul care să spună că nu există nici o speranță pentru sufletul său. Dar veți vedea că acest sezon aduce niște explicații clare și profunde despre motivul pentru care Jackie este așa cum este. Există o dinamică interesantă, deoarece fiica și soția lui au format o legătură profundă pe baza a ceea ce i s-a întâmplat anul trecut și au trecut împreună prin programul în 12 pași. Jackie se simte puțin lăsat în afara acestei relații care pare să crească și să înflorească. De fapt, își vine în fire. Așa că, să vezi un personaj care este atât de predispus la minciună, că dă dovadă de o oarecare onestitate, este un lucru fascinant. Sper că asta o să fie pe placul spectatorilor.

Christina Radish, Collider, 4 aprilie

Noi episoade din Orașul de pe colină apar lunea, la HBO GO