Helen McCrory, actrița britanică care a jucat-o pe Narcissa Malfoy în franciza Harry Potter și pe Polly Gray în Peaky Blinders, a murit, a anunțat soțul ei, Damian Lewis. Avea 52 de ani.

Helen McCrory
Helen McCrory

„Cu inima frântă, anunț că, după o luptă eroică cu cancerul, frumoasa și puternica femeie care este Helen McCrory a murit în pace, acasă, înconjurată de un val de dragoste din partea prietenilor și a familiei. A murit așa cum a trăit. Fără teamă. Doamne, o iubim și știm cât de norocoși suntem că am avut-o în viața noastră. A strălucit atât de puternic. Du-te acum, Micuțo, în văzduh și îți mulțumesc”, a scris Lewis pe Twitter.

Vedeta britanică a apărut și în filmul James Bond Skyfall, în Hugo al lui Martin Scorsese și a jucat rolul lui Cherie Booth, soția prim-ministrului britanic Tony Blair, în Regina (The Queen) și O relație specială (Relația specială). A apărut și în Povești de groază (Penny Dreadful), Doctor Who, North Square, Țintă politică (Roadkill) și a fost vocea daimonului lui Lord Asriel, Stelmaria, în Materiile întunecate (His Dark Materials).

Jordan Moreau, Variety, 16 aprilie