Riz Ahmed și soția sa, Fatima Farheen Mirza, au reușit duminică seară să ofere un model de comportament în cuplu și să fie starurile covorului roșu, la Oscarurile din 2021.

Riz Ahmed și Fatima Farheen Mirza, la ediția a 93-a a Premiilor Oscar (Variety)
Riz Ahmed și Fatima Farheen Mirza, la ediția a 93-a a Premiilor Oscar (Variety)

Ahmed, nominalizat pentru The Sound of Metal, a dezvăluit în ianuarie că el și Mirza, autoarea romanului „A Place for Us”, din 2018, s-au căsătorit în timpul pandemiei COVID-19. Și, după cum se pare, cei doi sunt încă în faza de lună de miere.

În timp ce pozau pentru fotografii de la Union Station din Los Angeles, Ahmed a făcut o pauză pentru a o ajuta pe Mirza să-și aranjeze părul. „Sunt hairstylist-ul oficial”, a șoptit el.

Momentul adorabil a fost imortalizat pentru posteritate de Variety:

Ahmed a folosit un joc de Scrabble pentru a-i cere mâna lui Mirza, a povestit el la „Jimmy Kimmel Live!” mai devreme luna aceasta.

„Am ieșit în parc, unul dintre puținele lucruri pe care le puteam face în acel moment de izolare la nivel global, am avut un mic picnic și i-am cerut mâna”, și-a amintit el. „De fapt, jucam Scrabble și am făcut gestul acela siropos de a sustrage toate literele corecte și am scris: „Vrei să te căsătorești cu mine?”

Ahmed a obținut laude aproape unanime pentru interpretarea sa din Sound of Metal. El îl interpretează pe Ruben Stone, un baterist de heavy metal și dependent de heroină în recuperare, care își pierde brusc auzul. Rolul i-a cerut să petreacă șapte luni învățând să cânte la tobe și să folosească limbajul semnelor.

Actorul, care a crescut în Anglia și este de origine pakistaneză, este primul musulman care a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor. Alături de Steven Yeun, din Minari este unul dintre primii doi asiatici nominalizați la această categorie.

Curtis M. Wong, HuffPost, 26 aprilie