La cea de-a 93-a ediție a premiilor Oscar, actrița Amanda Seyfried și-a încheiat sezonul de premii cu o rochie vibrantă Armani, care a adus-o în lumina reflectoarelor pe covorul roșu. Cu designul semnat de însuși Giorgio Armani, rochia fără bretele a fost inspirată de florile de hibiscus și a completat senzațional stilul clasic Old Hollywood, al Amandei Seyfried.

Amanda Seyfried la a 93 ediție a Premiilor Oscar (Foto: Getty Images)
Amanda Seyfried la a 93 ediție a Premiilor Oscar (Foto: Getty Images)

În ultimele săptămâni, vedeta din Mank, nominalizată la categoria cea mai bună actriță în rol secundar, a purtat creații de la Oscar de la Renta, Miu Miu și Christian Dior. Cu fiecare ținută, ea a dovedit că are o adevărată predilecție pentru eleganța clasică pe care a adus-o pe ecran în rolul starului din epoca Jazz, Marion Davies. „Am avut încredere în ținute și nu am lăsat nimic să mă deturneze”, povestește Seyfried. „Lucrez împreună cu [stilista mea] Elizabeth Stewart de peste un deceniu și avem o viziune comună, instinctivă, între noi. Îmi trimite fără greș opțiuni care se potrivesc corpului meu și stilului meu. Această încredere face multe pentru felul în care port hainele.”

Inspirația florală a lui Armani este tradusă în mod clar prin silueta dramatică. „Am vrut să evidențiez personalitatea Amandei cu această rochie, care dă formă pasiunii”, spune Armani pentru Vogue. „Plisată fin, se deschide în formă de petală, ca o floare cu capul în jos, accentuată de nuanța roșu-hibiscus.” Seyfried a fost instantaneu un fan al culorii sale captivante. „Roșul este intens și este în contrast izbitor cu alb-negrul lui Mank”, spune ea. „Croiala îți dă senzația că ai putea pluti.” Ea a asortat ținuta cu diamante Forevermark, pe care vedeta le descrie ca fiind „străvezii și nu simt că mă copleșesc”.

Prin amabilitatea lui Georgio Armani
Prin amabilitatea lui Georgio Armani

Deși cu siguranță nu se îmbracă modest anul acesta, actrița spune că este fan al ceremoniilor mai mici. „Acest stil de ceremonie parcă este conceput special pentru mine, deoarece este intim, ceea ce sper că îl face să pară mai relaxat decât în alți ani”, spune Seyfried. „Mai puține trene pe care să calci.”

În ciuda faptului că Seyfried n-a primit mult-râvnita statuetă pentru rolul din Mank în această seară, ținuta ei de Oscar este într-adevăr câștigătoare. Privind în urmă la proiect, actrița mărturisește că va avea întotdeauna amintiri plăcute despre timpul petrecut pe platourile de filmare. „Întreaga experiență de la repetiții până astăzi a avut un impact destul de substanțial asupra modului în care pășesc în lume ca actor”, spune Seyfried. „Încrederea inerentă în mine a fost scoasă la lumină și știu că sunt capabilă să-mi depășesc limitele.” Cât despre ceea ce va face Seyfried odată ce Oscarurile se vor fi terminat? Va avea parte de o relaxare atât de necesară, care va include hobby-ul ei preferat: croșetatul.

Christian Allaire, Vogue, 25 aprilie