Yuh-jung Youn vedeta filmului Minari a devenit favorita sezonului de premii pentru discursurile ei amuzante, în special cel de la BAFTA, în timpul căruia și-a exprimat încântarea de a fi onorată de votanții britanici, în ciuda reputației lor de a fi „snobi”.

Citește și: Premiile Oscar 2021: Lista câștigătorilor

Youn ne-a oferit alte momente fermecătoare la Oscar, după victoria ei pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, când a fost în mod clar în extaz că statueta i-a fost înmânată de Brad Pitt.

Yuh-Jung Youn și Brad Pitt la ediția a 93-a a Premiilor Oscar (Foto: Chris Pizzello/AP/Shutterstock)
Yuh-Jung Youn și Brad Pitt la ediția a 93-a a Premiilor Oscar (Foto: Chris Pizzello/AP/Shutterstock)

Dar adevăratele focuri de artificii au fost lansate în culise, când Youn – considerată „Meryl Streep a Coreei” și doar a doua asiatică care a câștigat la categoria ei – a fost întrebată în mod repetat despre Pitt. Un reporter chiar a întrebat-o cum miroase Pitt.

“Nu l-am mirosit”, i-a trântit-o Youn. „Nu sunt câine”.

(Ca să fim cinstiți, întrebarea completă a fost și despre schimbul de cuvinte între Youn și Pitt, care a fost producător al lui Minari, prin casa de producție Plan B Entertainment, în timp ce ieșeau de pe scenă.)

Youn, care joacă rolul bunicii înțelepte a unei familii imigrante coreene care se mută din California la o fermă din Arkansas, în Minari, a fost de asemenea întrebată dacă va face vreodată un film cu Pitt.

„Nu, asta nu se va întâmpla niciodată cu engleza mea și la vârsta mea. Nu cred”, a spus ea. „Este un vis imposibil”.

Kevin Polowy, Yahoo! Entertainment, 26 aprilie