Olympia Dukakis, care a câștigat un Oscar pentru rolul ei secundar în hitul Moonstruck (Visătorii) din 1987 și a jucat și în Magnolii de oțel (Steel Magnolias), Departe de ea (Away From Her), cele trei filme din franciza Uite cine vorbește (Look Who’s Talking) și Viață pentru muzică (Mr. Holland’s Opus), a murit astăzi la ea acasă, în New York City. Avea 89 de ani și fusese bolnavă de ceva timp.

Alte titluri din filmografia Olympiei Dukakis includ: Over the Hill (1992), Ador încurcăturile (I Love Trouble) (1994) și Partenerul ideal (Picture Perfect) (1997).

Printre serialele în care a jucat se numără drama din 1993 Tales of the City și continuarea ei din 1998, care i-au adus o nominalizare la premiile Emmy. Dukakis a apărut și în relansarea Netflix  din 2019, intitulată Armistead Maupin’s Tales of the City.

Olympia Dukakis în Moonstruck (Foto: Everett Collection)
Olympia Dukakis în Moonstruck (Foto: Everett Collection)

Dukakis a fost o veterană a scenei de teatru, care a obținut recunoaștere în industria filmului mai târziu în viață. Avea 56 de ani când a interpretat-o pe sardonica mamă a lui Cher, Rose Castorini, în comedia romantică clasică a lui Norman Jewison, Moonstruck. Portretizarea unei femei implicată excesiv în viața amoroasă a fiicei sale i-a adus un premiu al Academiei, un Glob de Aur și o nominalizare la BAFTA.

Activistă și filantroapă de-o viață, Dukakis a dobândit o stea pe renumitul Walk of Fame de la Hollywood, în 2013.

Bruce Haring, Deadline, 1 mai