Cartea pierdută a vrăjitoarelor (A Discovery of Witches) este unul dintre cele mai apreciate seriale recente. În timp ce la suprafață poate părea un serial fantasy oarecare, interpretările, decorul și măiestria cu care este realizat îl ridică la un alt nivel. Laudele au fost îndreptate mai ales către interpretările celor doi protagoniști – Teresa Palmer și Matthew Goode. Ei dau tonul seriei și joacă un rol uriaș în ridicarea ei cu mult dincolo de posibilitățile intrigii.

Teresa Palmer și Matthew Goode  - Cartea pierdută a vrăjitoarelor (HBO)
Teresa Palmer și Matthew Goode – Cartea pierdută a vrăjitoarelor (HBO)

Dacă v-au plăcut primele două sezoane ale serialului Cartea pierdută a vrăjitoarelor și doriți să rămâneți în lumea magică pe care acesta a creat-o, iată câteva seriale pe care le puteți urmări până când HBO ne va aduce sezonul 3:

The Originals (Netflix)

The Originals se concentrează în jurul lui Klaus, Elijah și Rebeka, care sunt cunoscuți drept vampiri originali pentru restul lumii. Klaus așteaptă un copil cu soția lui vârcolac, dar forțe exterioare sunt împotriva acestei relații și încearcă să-i facă rău copilului. Pentru a-și ajuta fratele să facă față acestor forțe, Elijah și Rebeka se mută în New Orleans și luptă împotriva vampirilor, vrăjitoarelor și vârcolacilor, astfel încât bebelușul nenăscut să poată ajunge în siguranță în lumea lor.

Sabrina: Între lumină și întuneric – The Chilling Adventures of Sabrina (Netflix)

Sabrina: Între lumină și întuneric (The Chilling Adventures of Sabrina) se învârte în jurul vieții unei adolescente jumătate vrăjitoare, jumătate umană, care trebuie să aleagă între a-și trăi viața fie în lumea magică ca vrăjitoare, fie ca adolescentă normală în lumea oamenilor. Fiecare vraja magică sau blestem o apropie de lumea magică, iar fiecare legătură umană pe care o face îi întărește dorința de a fi doar o persoană normală, ca toți ceilalți.

Moșteniri – Legacies (HBO)

Hope Mikaelson este fiica hibridă a unui vampir și a unui vârcolac, care urmează cursurile școlii Salvatore, destinată persoanelor înzestrate ca ea. Dar lucrurile se complică bine de tot atunci când se îndrăgostește de un muritor din zonă. Serialul urmărește aventurile ei și viața de zi cu zi a adolescentei care se străduiește să-și găsească locul în această lume ca persoană prinsă între lumile a trei specii diferite. (The Cinemaholic)

Povești de groază – Penny Dreadful (HBO)

Amplasat în Londra Victoriană, Povești de groază (Penny Dreadful) combină horror-ul sângeros și intriga polițistă într-un singur serial de atmosferă. În esență este povestea exploratorului Sir Malcolm Murray, a pistolarului american Ethan Chandler, a omului de știință Victor Frankenstein și a mediumului Vanessa Ives, care se unesc pentru a combate împreună amenințările supranaturale.

Penny Dreadful (HBO)
Penny Dreadful (HBO)

Este o premisă destul de simplă, dar serialul excelează în intrigă și interpretare. Totul despre Povești de groază radiază charismă și, în ciuda unui început ușor lent, devine rapid o adevărată forță în circuitul horror.

Magicienii – The Magicians (HBO)

Magicienii (The Magicians) este în esență o combinație între Amurg (Twilight) și Harry Potter. Această combinație de genuri ar putea să le taie cheful unora, dar fanilor serialului Cartea pierdută a vrăjitoarelor, cu siguranță, le va stârni curiozitatea.

Povestea se învârte în jurul unui grup de studenți care descoperă că sunt dotați cu abilități magice, după ce au fost recrutați într-o academie secretă. În centrul tuturor acestora se află personajul nostru principal, Quentin Coldwater, care se înscrie la Universitatea Brakebills pentru Pedagogie Magică. Servind ca o juxtapunere interesantă, Julia, prietena din copilărie a lui Quentin, se trezește cu speranțele și visele spulberate când i se refuză înscrierea la aceeași universitate. În schimb, ea caută magie în altă parte.

Carnival Row (Amazon Prime)

Serialul fantasy de la Amazon Prime ilustrează o poveste de dragoste interzisă și fiorii supranaturali, pe fundalul rasismului și ai tensiunii care fierbe la foc mic. Perfect pentru fanii Cartea pierdută a vrăjitoarelor!

În centrul poveștii se află Rycroft Philostrate, care începe să investigheze o serie de crime cumplite. Pe parcurs, el se trezește implicat în politica și problemele unei zâne lucrătoare, pe nume Vignette Stonemoss. Împreună, perechea își propune să descopere ce se întâmplă cu adevărat.

Serialul este plin de imaginație, plin de scene detaliate și o lume magică construită cu adevărat impresionant. În plus, elementele polițiste sunt încorporate frumos în poveste.

Materiile întunecate – His Dark Materials (HBO)

Materiile întunecate (HBO)
Materiile întunecate (HBO)

Materiile întunecate (His Dark Materials) este o minunată serie fantasy. Interpretările excelente și adaptarea fidelă a romanelor lui Philip Pullman se combină frumos cu lumea feerică inteligent construită. 

Povestea urmărește călătoria lui Lyra Belacqua, o tânără care locuiește într-o lume în care oamenii și daimonii au o legătură simbiotică complicată. Când încep să dispară copii, răpiți de pe străzi de așa-numiții Gobblers, Lyra intră în posesia unui misterios aletiometru, care ar putea s-o ajute să descâlcească misterul dispariției acestor copii, printre care se numără și cel mai bun prieten al ei, Roger. (The Review Geek)

Advertisement