Probabil că încă îmi țiuie urechile și am praf în ochi după bombardamentul de la sfârșitul episodului trecut, așa că dragi fani ai serialului Povestea slujitoarei (Handmaid’s Tale), vă rog să-mi confirmați ceea ce cred că am văzut la final: Este posibil ca June să fie, în sfârșit, salvată? Și este posibil să fie tocmai Moira cea care o salvează din Gilead? Blessed be!

Prin fum și dărâmături, June (Elisabeth Moss) vede mâna întinsă a lui Moira (Samira Wiley), dar Janine nu se vede nicăieri.

Citește și: Samira Wiley despre reuniunea dintre June și Moira

Într-un interviu pentru revista Good Housekeeping, actrița Madeline Brewer se referă mai îndeaproape la momentele care au dus la această scenă care ne-a făcut inima să ne bată cu putere și care i-a lăsat pe fani să se întrebe ce s-a întâmplat cu personajul ei.

Deci, este Janine în viață sau a murit în Povestea slujitoarei, sezonul 4?

Potrivit actriței în vârstă de 29 de ani, nu este ultima dată când o vedem pe Janine. „O s-o mai întâlnim pe Janine până la sfârșitul sezonului”, dezvăluie ea, în timp ce adaugă criptic: „Nu este într-un loc în care am vrea să fie, dar asta-i viața”.

În timp ce fanii au văzut-o pe June încercând din răsputeri s-o protejeze pe Janine încă din sezonul 1 al dramei de la HBO, Madeline spune că personajul ei a ajuns la limită când se aflau în vagonul-cisternă cu lapte.

„Janine ajunge în sfârșit în momentul în care spune: „Ce facem? Nu te-am mai luat niciodată la întrebări, dar acum ar trebui să fim în siguranță. Erai singura persoană care părea să știe încotro se îndreaptă și acum sunt blocată cu tine într-o cisternă cu lapte. Și n-ai nici cea mai mică idee de ce se întâmplă. Cum naiba am ajuns aici? Spune-mi ceva”, explică Madeline.

Madeline Brewer, Elisabeth Moss - Povestea slujitoarei (HBO)
Madeline Brewer, Elisabeth Moss – Povestea slujitoarei (HBO)

Chiar și așa, Madeline crede că Janine pur și simplu nu-și poate imagina viața în Gilead fără June. După cum știți, ideea ca cele două să meargă pe drumuri separate a fost sugerată atunci când Janine decide să rămână în urmă cu grupul de rezistență. Dar Madeline spune că Janine nu a fost niciodată hotărâtă să facă asta.

„Nu cred că și-a dorit vreodată s-o părăsească pe June”, spune ea. „O iubește pe June și vrea să rămână cu ea. Își dă seama că: ‘trebuie să merg până la capăt cu prietena mea, oricare ar fi acest capăt.’ Janine crede ceea ce spune: ‘Mă simt mai în siguranță când suntem împreună.’ Pentru că au fost, într-o anumită măsură, mai în siguranță împreună în tot acest timp.”

Cu June în siguranță acum, fanii vor trebui să urmărească serialul cu atenție pentru a vedea unde va apărea Janine în continuare. Indiferent dacă Janine și June se întâlnesc din nou sau nu, Madeline spune că au avut un impact semnificativ una în povestea celeilalte, care nu va fi uitat.

„June este așa o figură maternă, chiar dacă mă uit la ele ca la niște surori”, reflectează Madeline. „Este o dinamică cu adevărat interesantă între cele două. Sunt prietene atât de bune, dar mai au și acest raport matern, iar Janine este mamă ea însăși. Este foarte complicat, dar și foarte special. Este diferit de orice altă relație care există în serial.”

Selena Barrientos, Good Housekeeping, 15 mai