Noua miniserie Netflix, Halston, îl are pe Ewan McGregor în rolul principal al designerului care a definit moda feminină din anii ’70 și ’80 – un bărbat cunoscut atât pentru creațiile sale, cât și pentru viața socială extravagantă. Dacă nu sunteți familiarizați cu el, îi știți cu siguranță creațiile, de la toca emblematică a lui Jackie Kennedy până la „caftanele lui de seară”. Seria din cinci părți își propune acuratețe istorică și include o serie de personalități din viața reală, care au fost martori – sau, în unele cazuri, au condus – la legendara ascensiune și decădere a lui Halston.

Citește și: Halston: Jeriana San Juan despre cum a recreat colecțiile legendarului designer

Este, de asemenea, foarte exact din punct de vedere vizual: distribuția include mai mulți actori care, cu ajutorul costumelor și machiajului expert, arată aproape exact ca persoanele pe care le joacă. Interpretările sunt, de asemenea, magistrale – până în punctul în care oamenii care l-au cunoscut pe adevăratul Halston, precum André Leon Talley, spun că lui McGregor îi reușește de minune portretizarea lui Halston. Actorul mărturisește că s-a simțit total pătruns de personaj: „Au fost mici momente… ‘Ah, ăsta-i el bucățică ruptă.’ Au fost, chestii de genul: o mică înjurătură, felul cum își dădea ochii peste cap…” Mai jos, aflați mai multe despre personaje cheie din miniserie, actorii care i-au adus la viață și oamenii reali pe care i-au portretizat.

Ewan McGregor în rolul lui Halston

Halston, Ewan McGregor în rolul lui Halston
Netflix/Getty Images

Considerat unul dintre cei mai mari designeri americani din toate timpurile, Halston (născut Roy Halston Frowick) a colaborat cu unele dintre cele mai faimoase figuri publice ale vremii, de la Elizabeth Taylor la Greta Garbo și Raquel Welch. (Așa cum spunea însuși Halston: „Ești la fel de bun ca oamenii pe care îi îmbraci.”) La rândul său, Ewan McGregor este o legendă în lumea filmului, probabil cel mai cunoscut pentru rolurile sale din Star Wars și Moulin Rouge! Actorul a spus că a trebuit să lucreze cu designerul de costume și directorul de imagine al serialului Halston pentru a părea mai înalt – adevăratul designer avea 1,88 m.

Krysta Rodriguez în rolul lui Liza Minnelli

Halston, Krysta Rodriguez în rolul lui Liza Minnelli
Netflix/Getty

Cântăreața, dansatoarea și actrița Liza Minnelli a devenit o prietenă apropiată a lui Halston și chiar a cântat la una din prezentările lui de modă. În rolul ei, cântăreața și actrița Krysta Rodriguez, pe care o știm din Smash, Quantico și Zorii apocalipsei (Daybreak) (și care a copiat fenomenal înfățișarea specifică a lui Minnelli). „Unul dintre lucrurile pe care le respect foarte mult la ea este că a fost feministă și era foarte conștientă de trupul ei și de comportamentul ei excentric”, a spus Rodriguez despre rolul Minnelli. „Ăsta-i un lucru pe care nu-l întâlneai prea des în acea perioadă”.

Rebecca Dayan în rolul lui Elsa Peretti

Halston, Rebecca Dayan în rolul lui Elsa Peretti
Netflix/Getty

Designerul de bijuterii Elsa Peretti a fost una dintre muzele lui Halston și o prezență obișnuită la Studio 54. Și, dacă ar fi să ne luăm după seria Netflix, ar fi fost, de asemenea, îndrăgostită fără speranță de designer. Actrița franceză Rebecca Dayan a apărut și în Tesla, Random Acts of Violence și Demonul de neon (The Neon Demon).

Gian Franco Rodriguez în rolul lui Victor Hugo

Halston, Gian Franco Rodriguez în rolul lui Victor Hugo
Netflix/Getty

Victor Hugo a fost intermitent partenerul lui Halston timp de 10 ani; se auto-intitulase „designer de artă” și amenaja vitrinele magazinelor lui Halston. „Credeți-mă, nu citea literatură franceză”, povestește Talley despre Hugo. „A fost un impostor care se agăța ca un parazit, se ținea scai.” Actorul și producătorul Gian Franco Rodriguez îl interpretează pe Hugo în Halston; a apărut și în Simón și Safe.

Kelly Bishop în rolul lui Eleanor Lambert

Halston, Kelly Bishop în rolul lui Eleanor Lambert
Netflix/Getty

Eleanor Lambert, fondatoarea Consiliului designerilor de modă din America, era o vânătoare de talente, identifica designerii de modă în devenire și lucra ca publicist. Un punct culminant al carierei sale a fost producția celebrei „Bătălii de la Versailles”, o competiție între designerii francezi și americani, prezentată în Halston. În rolul lui Lambert este Kelly Bishop, cunoscută pentru interpretările din Paradisul lui Michelle (Bunheads), Dirty Dancing și Fetele Gilmore (Gilmore Girls).

Rory Culkin în rolul lui Joel Schumacher

Halston, Rory Culkin în rolul lui Joel Schumacher
Netflix/Getty

Joel Schumacher, care urma să regizeze Frați de sânge (The Lost Boys), Libertinii (St. Elmo’s Fire), Fantoma de la operă (The Phantom of the Opera) și Opt milimetri (8MM), a colaborat și a chefuit cu Halston. De fapt, a început să lucreze în industria filmului ca designer de costume după perioada petrecută cu Halston. În miniserie, Rory Culkin îl interpretează pe Schumacher; Culkin a avut roluri în Semne (Signs), filmul lui M. Night Shyamalan și Scream 4: Coșmarul continuă.

David Pittu în rolul lui Joe Eula

Halston, David Pittu în rolul lui Joe Eula
Netflix/Getty

Ilustratorul de modă Joe Eula a fost directorul departamentului de creație al lui Halston, în perioada de glorie a designerului. Cei doi erau confidenți; Eula a vorbit la un moment dat despre căderea lui Halston dizgrație, spunând: „Era prea izolat de lumea reală. Nici măcar nu era aer acolo sus în Olympic Tower [clădirea de birouri a lui Halston]. Ferestrele erau sigilate și visam să dau o gaură într-una din ferestre și să aspir aerul proaspăt din New Jersey.” Rolul lui Eula este interpretat de actorul de pe Broadway, David Pittu, care a apărut și în Bărbați în negru 3 (Men in Black 3) și Daune și interese (Damages).

Bill Pullman în rolul lui David Mahoney

Halston, Bill Pullman în rolul lui David Mahoney
Netflix/Getty

Pe atunci directorul conglomeratului Norton Simon, David Mahoney a achiziționat compania lui Halston în 1973 pentru suma (la acea vreme) enormă de 8,5 milioane de dolari. Ați auzit cu siguranță de Bill Pullman, actorul care îl interpretează pe Mahoney în Halston, dar pentru orice eventualitate vă spunem că s-ar putea să-l recunoașteți din Ziua Independenței (Independence Day), Bătălia Stelelor (Spaceballs) și În timp ce tu dormeai (While You Were Sleeping).

Katherine J. Igoe, Bustle, 14 mai