Atenție! Articolul conține spoilere legate de episodul cinci din Crima din Easttown.

Evan Peters a ieșit din serialul Crima din Easttown (Mare of Easttown) de la HBO, în cel mai șocant mod posibil: personajul său, detectivul Colin Zabel, a fost împușcat în cap și a fost ucis la sfârșitul celui de-al cincilea episod, „Iluzii”. Actorul a declarat pentru The New York Times că știa de la început despre moartea lui Zabel și „a fost entuziasmat de ideea că se va întâmpla acest lucru, că am creat acest personaj și am dezvoltat întreaga intrigă, aproape ca și cum am fi făcut-o pentru acel moment”.

Citește și: Crima din Easttown: Teorii despre fotografia din jurnalul lui Erin

Evan Peters - Crima din Easttown (HBO)
Evan Peters – Crima din Easttown (HBO)

„Este foarte interesant să dezvolți un personaj, știind că va muri în felul acesta”, a continuat Peters. „Mie mi s-a părut foarte real și vorbește despre pericolul pe care-l întâmpini în profesia asta. Mi-a amintit de acel moment din Citește și arde (Burn After Reading) în care Brad Pitt este împușcat în frunte, în dulap – ceea ce este într-un fel ilar, dar și foarte șocant și am vrut ca telespectatorul să aibă aceeași senzație de îndată ce se întâmplă.”

Citește și: Crima din Easttown: Guy Pearce despre relația dintre Richard și Mare

„Scena mi s-a părut foarte deșteaptă”, a adăugat regizorul Craig Zobel despre moartea neașteptată a personajului lui Peters, într-un interviu acordat revistei Vanity Fair. „Are un moment cathartic în care devine mai activ ca personaj, după ce i-am auzit povestea din fundal și cum nu a rezolvat, de fapt, acel caz din Upper Darby. Este ca și cum ai lua un personaj și-l aduci în punctul de maximă oportunitate și atunci îl oprești.”

În timp ce moartea lui Zabel este cel mai bulversant moment din Crima din Easttown de până acum, nu este scena care l-a zguduit pe Peters cel mai tare în timpul filmărilor. Aceasta ar fi momentul viral din Episodul 3, în care un Zabel beat își destăinuie vulnerabilitățile în fața lui Mare. Peters a declarat pentru Vanity Fair că filmarea momentului l-a făcut să-și pună la îndoială viitorul ca actor, deoarece era convins că a ratat scena.

„Motivul pentru care eu și Craig am fost atât de emoționanți și ne-am îmbrățișat este pentru că eu plângeam isteric”, a mărturisit Peters. „Am crezut că nu am reușit scena. Tot repetam: „Nu o avem, nu o avem. Nu pot face asta. Sunt groaznic. O să mă țin după tine, Craig, și o să fiu regizor, pentru că nu mai pot face asta.” Iar el mi-a spus: „E OK. E în regulă, omule. Cred că avem scena.” […] Unde-i flerul meu? Dacă nici măcar nu-mi dau seama când ceva este bine.”

După difuzarea episodului 3, Zobel a dezvăluit pe Twitter, că Peters a băut o cană de cidru de mere la fiecare jumătate de oră, pentru a „declanșa memoria simțurilor” de a fi beat. În mod clar scena iese în evidență în serialul Crima of Easttown, datorită interpretării formidabile a lui Peters cherchelit.

Zack Sharf, Indiewire, 17 mai