Atenție! Articolul conține spoilere legate de toate episoadele serialului Crima din Easttown.

Pe măsură ce ne apropiem de finalul palpitant al miniseriei HBO Crima din Easttown (Mare of Easttown), care se va încheia cu următorul episod 7, toată lumea este dornică să afle răspunsul la unele dintre misterele care nu numai că au pus-o în încurcătură pe Mare Sheehan (Kate Winslet) pe durata serialului, dar și pe telespectatorii fideli.

Citește și: Crima din Easttown: Evan Peters despre ieșirea șocantă din scenă a personajului său

Dar tocmai când părea că începem să ne dăm seama cum stă treaba și să punem cap la cap indiciile pentru a rezolva unele dintre aceste mistere, Episodul 6 ne-a oferit încă o întorsătură de situație. Tocmai când lui Mare i s-a spus de către prietena ei, Laurie Ross, că Billy, cumnatul lui Laurie, a mărturisit că a ucis-o pe Erin, aflăm un lucru nou. Fotografia pe care prietena lui Erin, Jess, o salvase de la arderea jurnalelor într-un șemineu, reprezenta ceva important – atât de important, încât șeful poliției trebuia, de îndată, să vorbească cu Mare la telefon.

Așa că, ce anume sau pe cine reprezenta fotografia?

John Ross

Crima din Easttown (HBO)
Crima din Easttown (HBO)

Asta pare cea mai clară și evidentă direcție în care se îndreaptă lucrurile. În episodul 6, John l-a făcut pe fratele său, Billy, să „mărturisească” uciderea lui Erin și să spună asta cu voce tare. Dar am văzut doar o parte din acea conversație; cu siguranță părea că-l manipulează pe fratele său – care ar putea să fie genul de bețiv care uită totul a doua zi – să ajungă la această concluzie.

Iar când Billy, împins de conștiință, vrea să mărturisească autorităților, John schimbă foaia și sugerează rapid o excursie la pescuit. Iar cum Billy a descoperit pistolul lui John ascuns în cutia de momeli, această excursie pare a fi, de fapt, planificată drept excursia în care John îl omoară pe Billy, sperând, probabil, că poate s-o facă să pară sinucidere și, astfel, să închidă investigația legată de moartea lui Erin. Singura întrebare acum este dacă John – despre care știm că a fost infidel soției, Laurie – este tatăl copilului lui Erin și ucigașul ei (firește, ar putea fi ori una ori alta și nu amândouă), sau dacă acoperă pe altcineva.

Ryan Ross

Crima din Easttown (HBO)
Crima din Easttown (HBO)

Ceea ce ne aduce la următorul de pe listă. Poate că John nu este ucigașul, dar vrea să salveze pe cineva. Pe cine ar fi mai înclinat să acopere decât pe fiul său? Am avut indicii că Ryan este mai mult decât pare (și că este predispus la izbucniri violente atunci când este supărat sau frustrat), iar acest lucru ar putea conduce la o concluzie interesantă în ultimul episod.

Știm, de asemenea, că Ryan știe „secretul” lui John de ceva vreme. Poate că este vorba doar de infidelități în general, dar este posibil, de asemenea, să-l fi văzut pe tatăl său cu Erin încă de la acea reuniune de familie și să fi fost tulburat de asta și obligat de tatăl său să tacă încă de atunci.

Frank Sheehan

Crima din Easttown (HBO)
Crima din Easttown (HBO)

Știm deja din testul de paternitate la începutul sezonului că Frank, în mod clar, nu este tatăl bebelușului lui Erin. Dar s-ar putea să știe mai multe despre bebeluș decât lasă să se înțeleagă, iar asta l-ar putea pune în fotografie. Ceea ce ne conduce la următoarea posibilitate…

Kevin Sheehan

Crima din Easttown (HBO)
Crima din Easttown (HBO)

Șeful poliției, Carter părea șocat când a văzut acea fotografie. A simțit nevoia să vorbească cu Mare la telefon imediat. Și ce ar fi mai șocant decât să aflăm că micuțul lui Erin este, de fapt, al doilea nepot al lui Mare, adică copilul secret al lui Kevin? Acest lucru ar face tot ajutorul pe care Frank i l-a dat lui Erin, să aibă mai mult sens.

Billy Ross

Crima din Easttown (HBO)
Crima din Easttown (HBO)

Pare destul de clar că Billy – probabil într-o stare de ebrietate accentuată – a ajutat la mutarea trupului lui Erin. Dar, de asemenea, pare destul de clar că nu el este ucigașul și că John vrea să-l scoată țap ispășitor. Sperăm că Mare și ceilalți polițiști îl vor ajuta să iasă din încurcătura actuală, înainte să fie prea târziu.

Richard Ryan

Crima din Easttown (HBO)
Crima din Easttown (HBO)

N-avem foarte multe motive să credem că Richard, potențialul iubit al lui Mare și, desigur, aparent o persoană simpatică, este implicat în oricare dintre infracțiunile din centrul serialului. Dar el este interpretat de Guy Pearce, un actor cunoscut, care până acum n-a fost decât… un tip drăguț care merge la întâlniri cu Mare. Asta n-ar fi rău! Dar există și posibilitatea (foarte, foarte mică) ca serialul să păstreze unul dintre cele mai mari nume pentru o surpriză finală scandaloasă.

 Evan Romano, Men’s Health, 25 mai