Anul acesta avem parte de o zi de 1 iunie ploioasă. Deși sper că mai târziu o să iasă soarele și o să putem ieși la o plimbare în parc, pentru orice eventualitate, iată câteva idei de petrecut timpul în fața televizorului:

Familia Mitchell împotriva roboților (The Mitchells vs. the Machines) -Netflix

Ați văzut un milion de filme animate de comedie, dar Familia Mitchell împotriva roboților (The Mitchells vs. the Machines) este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune. Filmul spune povestea unui tată și a unei fiice care încearcă să se apropie și urmărește familia în drum spre facultate, unde fiica urmează să studieze pentru a deveni cineast. Pe parcurs, se trezesc în mijlocul unei apocalipse creată de roboți, care-i obligă să lucreze împreună pentru a scăpa cu bine. Familia Mitchell împotriva roboților este surprinzător la fiecare pas. Este pus în scenă astfel încât momentele emoționale să ne înduioșeze puternic, dar este, de asemenea, plin de culoare și  superb de artistic, animatorul Mike Rianda depășind limitele expresiei vizuale. Pe lângă toate acestea, filmul este ilar, amintindu-ne de comedia plină de culoare a altor filme – în special Stă să plouă cu chiftele (Cloudy with a Chance of Meatballs). Acest film te va face să râzi și să plângi în egală măsură și este unul dintre cele mai bune filme din 2021.

Citește și: Ziua copilului: Filme pentru o seară plăcută în familie

Marele Uriaș Prietenos (The BFG) – Netflix

Pentru un film Disney regizat de Steven Spielberg, Marele Uriaș Prietenos (The BFG) a zburat sub radar, așa că, dacă l-ai ratat înainte, acum este șansa perfectă de a vedea superbul film de aventuri pentru familie. Adaptat după îndrăgita carte pentru copii a lui Roald Dahl, Marele Uriaș Prietenos îl are în rol principal pe recentul favorit al lui Spielberg, Mark Rylance, în rolul omonimului Mare Uriaș Prietenos (Big Friendly Giant), care se împrietenește cu o fetiță umană (Ruby Barnhill). Cei doi pornesc împreună într-o aventură pentru a-i doborî pe giganții mai mari și mai însetați de sânge din lumea lui, care vor să invadeze Pământul și să-i mănânce pe oameni. Marele Uriaș Prietenos nu este neapărat cel mai bun film Spielberg, dar este totuși un film Spielberg, ceea ce înseamnă că este cu siguranță o aventură de familie de top, cu acțiunea insuflată de flerul pentru feerie specific cineastului, completat de jocul întotdeauna captivant al lui Rylance. Iar în ceea ce privește animația și efectele speciale, Marele Uriaș Prietenos este de-a dreptul uimitor de privit.

MulanHBO

Mulan este departe de a fi un film cu actori, refăcut cadru cu cadru după clasicul Disney. În timp ce lungmetrajul aduce un omagiu originalului, pare mai degrabă un film cu super-eroi despre o tânără care își acceptă puterea decât un film despre o prințesă Disney. Dacă sunteți necăjiți că remake-ul nu este un musical, veți fi bucuroși să aflați că filmul încorporează, totuși, o parte din coloana sonoră clasică a originalului. Nimeni nu începe să cânte din senin, dar muzica de la “Reflection” și “Honor to Us All” este folosită inteligent și ar trebui să-l bucure pe orice copil din anii ’90 care a crescut cu animația. Cea mai mare realizare a lungmetrajului Mulan este adăugarea unui adversar feminin care o pune în valoare pe Mulan – Xianniang (Gong Li). Povestea ei sfâșietoare o face să devină o favorită a fanilor.

Shrek – HBO

HBO le face o surpriză minunată celor mici și nu numai, programând nu unul, ci două animații Shrek, pentru astăzi. Shrek are o prințesă fermecată într-un turn, păzită de un balaur cu răsuflarea de foc. Are un măgăruș care nu numai că vorbește, dar și cântă… melodia de demult a formației Monkees, „I’m a Believer”. Are un tip malefic (dar scund). Are animație senzațională, aventură, o poveste de dragoste și hohote de râs. Și, mai presus de toate, îl are pe Shrek, un căpcăun mare și verde, care trăiește fericit și singur într-o mlaștină, până când Lordul Farquaad din comitatul Dulac din apropiere, își propune să creeze regatul perfect, scăpând de toate personajele de basm și trimițându-le într-o „comunitate de recolonizare desemnată”. Shrek este un minunat basm, cu aventuri palpitante și un final ”și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”.

Shrek
Shrek

Zathura: O aventură spațială (Zathura: A Space Adventure) – Netflix

Nu este doar Jumanji în spațiu – deși este și asta. Zathura: O aventură spațială (Zathura: A Space Adventure), realizat de regizorul Jon Favreau este un film strălucitor, accesibil, emoționant, alert și amuzant. Când un trio de frați năbădăioși (Josh Hutcherson, Jonah Bobo și Kristen Stewart) găsesc un joc cu temă SF, cu care încep să se joace fără chef, pentru a alunga plictiseala de moarte, dezlănțuie fără să vrea, tot felul de aventuri spațiale și teroare chiar în casa lor. Peripețiile rezultate combină fiori și sensibilitate, împletite inextricabil. (Collider)