După ce a avut de-a face cu June (Elisabeth Moss) între patru ochi, în episodul din Povestea slujitoarei (The Handmaid’s Tale) de săptămâna trecută, Serena Joy (Yvonne Strahovski) a fost nevoită să stea din nou în fața victimei ei – dar de data aceasta într-o sală de judecată plină de oameni care o ascultă pe June înșirând atrocitățile pe care le-au comis Serena și soțul ei, comandantul Fred Waterford (Joseph Fiennes), în timp ce o țineau captivă în Gilead.

În aceeași scenă în care June înșiră infracțiunile soților Waterford în mărturia ei, îl vedem și pe Fred, care respinge acuzațiile lui June – despre care publicul știe că sunt adevărate – și pe Serena, încercând din răsputeri să facă pe soția gravidă, inocentă. Deși manevra s-ar putea să nu funcționeze pentru telespectatorii serialului Povestea slujitoarei, care știu de ce sunt capabili cei doi Waterford, stratagema lor ține la publicul neavizat. Când cuplul iese din mașină spre sfârșitul episodului, cei doi sunt întâmpinați de o mulțime care-i ovaționează și-i susțin în demersul lor juridic.

Yvonne Strahovski și Joseph Fiennes - Povestea slujitoarie (HBO)
Yvonne Strahovski și Joseph Fiennes – Povestea slujitoarie (HBO)

„Îmi amintesc că am citit scenariul și mi-a trecut prin cap: „O, Doamne! Cum de au un fan-club?, a spus Strahovski pentru TheWrap. Apoi am stat și m-am gândit și mi-am dat seama: „Ei, da, firește! Există fan-cluburi pentru tot felul de lucruri. Toate lucrurile la care suntem martori, cu tot felul de comportamente extremiste, au fiecare câte un fan-club. Este dificil, sincer.”

Ea a adăugat: „Aceasta este partea un pic dificilă a interpretării rolului. Ești pus în situația de a face față atât versiunii fictive, cât și versiunii din viața reală… Se întâmplă unele lucruri în viața reală, iar apoi oamenii fac paralele cu personajul Serenei sau cu personajul lui Fred. Așa că este dificil ca actor să joci rolul respectiv și să fii imaginea acelui rol.”

Au mai rămas două episoade din Povestea slujitoarei, Sezonul 4, cu un al cincilea sezon deja în lucru. În timp ce Strahovski n-a putu să spună nimic din ce urmează, ne-a tachinat, totuși, în legătură cu finalul sezonului:

„Nu pot spune decât că simt că acest final de sezon ar putea fi cel mai incitant de până acum. Personal așa simt. Îmi amintesc că am citit scenariul cu gura căscată de uimire și gândul cu care am rămas a fost: „Măi să fie! Asta va fi epic.” Și epic este. Dar este foarte greu să vorbești despre asta fără să dai în vileag nimic, așa că asta-i tot ce pot să spun. Da, factor de satisfacție: A++. ”

Jennifer Maas, The Wrap, 3 iunie

Un nou episod din Povestea slujitoarei, Sezonul 4 va avea premiera la HBO, joia aceasta.