Harry Melling, cunoscut mai ales pentru rolul Dudley din franciza Harry Potter, trece de la Hogwarts la West Point, întrucât urmează să-l interpreteze pe unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai vremurilor noastre. Deadline a aflat pentru noi că Melling va juca rolul tânărului Edgar Allan Poe, în povestea polițistă regizată pentru Netflix de Scott Cooper – The Pale Blue Eye. Filmul este un proiect de suflet pentru Cooper, care a încercat să-l realizeze de mai bine de un deceniu și îl are în distribuție, de asemenea, pe Christian Bale în rolul unui detectiv veteran, însărcinat să rezolve o serie de crime care au avut loc în 1830, la Academia Militară americană, West Point. Detectivul interpretat de Bale face echipă cu un tânăr cadet atent la detalii (Melling), care va deveni ulterior celebrul autor pe care îl știm cu toții azi.

Harry Melling, Edgar Allan Poe
Harry Melling, Edgar Allan Poe

După franciza Harry Potter, Melling s-a menținut ocupat și și-a construit o carieră din care menționăm recentul Gambitul damei (The Queen’s Gambit), unde l-a interpretat pe adversarul, devenit ulterior aliat, al lui Anya Taylor-Joy.

Îl vom putea urmări pe Harry Melling alături de Denzel Washington și Frances McDormand în The Tragedy of Macbeth, de Joel Coen, care va fi lansat la sfârșitul acestui an. Pentru acest film, Melling reia colaborarea cu Coen, după rolul din The Ballad of Buster Scruggs, film nominalizat la Oscar. De asemenea, a încheiat recent producția lungmetrajului independent, Please Baby Please, în care joacă alături de Andrea Riseborough, Demi Moore și Karl Glusman.

Din filmografia lui Harry Melling menționăm filmul de acțiune Netflix Vechea gardă (The Old Guard) în care joacă alături de Charlize Theron și Chiwetel Ejiofor; thrillerul psihologic Întotdeauna diavolul (The Devil All the Time) cu Tom Holland și Robert Pattinson.

Justin Kroll, Deadline, 9 iulie