În penultimul episod din Povestea slujitoarei (The Handmaid’s Tale) Sezonul 4, am fost martorii unei reuniuni, care a lăsat-o pe June (Elisabeth Moss) atât mai fericită decât a fost tot sezonul cât și măcinată de vinovăție pentru acest sentiment pe care, din punctul nostru de vedere, îl merita de mult.

Citește despre Povestea slujitoarei, Sezonul 4

Reuniunea a fost între June și fostul ei iubit, acum comandant al Gilead-ului, Nick (Max Minghella), prezentă fiind și fetița lor, Nichole. June a fost de acord să aranjeze întâlnirea la cererea soțului ei, Luke (O.T. Fagbenle), care a insistat că aceasta ar fi singura modalitate de a afla informații despre locul unde se află fiica lor, Hannah, în Gilead și despre cum să o aducă în siguranță la ei, în Canada.

Însă June a fost în mod clar neliniștită la ideea de a-l revedea pe Nick, din cauza sentimentelor pe care le are pentru el, mai ales că fiica lor urma să fie de față, ceea ce i-ar fi apropiat și mai mult – lucru pe care, de fapt, Luke mizase pentru a-l influența pe Nick să-i ajute.

Moss, care a regizat episodul, a declarat pentru TheWrap că reuniunea intimă – care a avut loc la o școală catolică abandonată din Canada, cu echipa de securitate a lui June în apropiere, pentru a o proteja – a fost extrem de copleșitoare pentru June, care a cedat emoțional în timpul drumului spre casă.

Elisabeth Moss, Max Minghella - Povestea slujitoarei (Foto: Sophie Giraud)
Elisabeth Moss, Max Minghella – Povestea slujitoarei (Foto: Sophie Giraud)

„Cred că este destul de clar că este îndrăgostită de Nick”, spune Moss. „Când ajunge la casa aceea și îl caută, el îi rostește numele, iar ea se întoarce și vezi cum îi înflorește zâmbetul pe chip. Nu am văzut-o zâmbind așa în tot sezonul. Și, apropo, tocmai atunci soarele s-a ivit dintre nori. A fost o întâmplare că soarele a ieșit în acel cadru și a fost unul dintre acele momente magnifice în care îți spui: „ah, mulțumesc!” Iar felul în care June este în prezența lui Nick este diferit de felul în care este cu oricine altcineva. Este mai blândă. Este ea însăși. Îl iubește. Cred că este destul de clar.”

În timp ce sentimentele lui June pentru Nick, care, fără ca June să știe, este căsătorit, pot fi simple și evidente, felul în care ea se simte legat de aceste emoții romantice, cu siguranță nu este.

“Desigur, în mașină, pe drumul de întoarcere, are toate aceste alte emoții, toate aceste alte sentimente”, continuă Moss. „Se simte vinovată, se simte confuză, se întreabă „Ce fac acum?” Este foarte, foarte complicat. Dar partea cea mai simplă este că îl iubește.”

Înaintea episodului final al sezonului, de săptămâna aceasta, Moss spune că Episodul 9 a fost dedicat „iubirii vechi versus iubirii noi” și nu doar triunghiului amoros June-Nick-Luke.

„Este vorba despre diferite tipuri de iubire. Îi avem pe Fred [Joseph Fiennes] și Serena [Yvonne Strahovski] și acordul dintre ei, acea strângere de mână că vor menține căsătoria lor pentru aparențe și dragostea pentru copilul lor, care urmează să se nască. Le avem pe Janine [Madeline Brewer] și Lydia [Ann Dowd] și nou-găsita înțelegere, apreciere una pentru cealaltă. Apoi episodul este despre dragostea lui June pentru Luke, care există pentru că acesta este soțul ei, acesta este bărbatul cu care s-a căsătorit, este tatăl copilului ei. Există dragoste între cei doi. Dar este vorba și despre această nouă dragoste pe care o are pentru Nick.”

Jennifer Maas, The Wrap, 9 iunie