Olly Alexander și Lydia West trebuiau să joace rolurile a doi foarte buni prieteni – Ritchie și Jill – în E un păcat (It’s a Sin), dar prima lor întâlnire nu a fost la citirea scenariului, la repetiții. Primul lucru pe care au trebuit să-l facă a fost să cânte în duet o melodie pe care, ulterior, urma s-o interpreteze personajele lor. Din fericire, au rezonat instantaneu. „Eram deja în cameră și apoi a intrat Olly”, povestește West. „Cred că a fost dragoste la prima vedere.”
„Ne-am îmbrățișat și asta a fost. Ne-am împrietenit imediat”, spune Alexander. „Îți dai seama din serial că Lyds este o persoană frumoasă, luminoasă, pe care îți dorești s-o ai în preajmă.”

Un nume de trupă i-a adus împreună
Creatorul Russell T. Davies este, de asemenea, în spatele serialului Ani și ani (Years and Years), în care a jucat West, care se întâmplă să fie și numele trupei muzicianului Alexander. Este o coincidență? Nu tocmai, răspunde Alexander. „L-am întrebat când l-am întâlnit: „De ce-ai numit serialul Years and Years?” Și mi-a mărturisit că-i un fan al meu și al formației. A zis că-i place numele foarte mult și că i se potrivește serialului său. Așadar, i-am zis: „OK, ei bine, te las să-l folosești” Cred că a fost o stratagemă pe termen lung să mă atragă în următorul lui proiect.”
Povestea lui Richie îi era familiară: „M-am identificat instantaneu cu personajul”
Olly Alexander a simțit o legătură afectivă cu Ritchie, care pleacă la Londra la vârsta de 18 ani, încearcă să lucreze ca actor și își îmbrățișează sexualitatea în ciuda homofobiei de care se lovea la fiecare pas. „M-am legat instantaneu de Richie din atât de multe motive”, relatează el. „A avut aceste vise mari, ambiții nemăsurate. Se mută la Londra la 18 ani, la fel ca mine, este inocent și vrea să impresioneze pe toată lumea și să fie centrul atenției. Și eu eram așa.” Alexander a apreciat imediat „personajele bine conturate, complexe și gay. Foarte rar vezi astfel de roluri, așa că sunt foarte entuziasmat.”
Repetițiile au fost ca „terapia de grup”
Distribuția a trebuit să recreeze un grup foarte strâns de prieteni care împărțeau o casă poreclită „palatul roz”, iar apropierea pe care o vedem pe ecran a fost înlesnită de o perioadă specială de repetiții. „A fost practic ca terapia de grup timp de o săptămână, în care am ajuns să ne cunoaștem foarte bine”, spune West. „Nu am repetat nici o scenă. Doar am vorbit despre trecutul și prezentul nostru. Ne-am adunat laolaltă un grup de actori foarte sensibili și cu toții, pur și simplu, au insuflat viață personajelor.”
Jill este bazată pe o persoană reală
Personajul lui West – se bazează, de fapt, pe cea mai bună prietenă al lui Davies, Jill Nalder. Mai mult decât atât, adevărata Jill joacă rolul mamei lui West în serial. „N-a făcut decât să adauge un nivel suplimentar de grijă în interpretarea personajului, știind că se bazează pe o persoană care, de fapt, există și se află în cameră și joacă rolul mamei mele”, povestește West. “A fost minunat.”
„Îmi amintesc că la repetiții am întâlnit-o pe Jill”, spune Alexander. „Ne uitam la ea pentru a-i vedea reacția și la Russell, pentru că această poveste este atât de importantă și aștepta să fie povestită de atât de mult timp. A fost într-adevăr un privilegiu și pur și simplu nu vrei să dai greș.”
Când Elton a sunat: „A fost de-a dreptul ireal”
„Elton John ne-a sunat după ce a văzut serialul și a fost atât de drăguț și amabil”, își amintește West. „Era doar o marți obișnuită și mă duceam la muncă. Mi-a spus: „Mi-a plăcut E un păcat.” Și, evident, face atât de multe lucruri bune cu fundația Elton John AIDS Foundation. Spunea cât de mult atrage atenția un serial de acest gen, asupra problemei și sensibilizează populația; un serial intrat în cultura populară face atât de multe pentru propulsarea mesajului pe care trebuie cu toții să continuăm să-l răspândim despre HIV și SIDA, pentru ca lucrurile să se îndrepte spre bine. A fost uluitor că ne-a recunoscut contribuția. Elton John este o legendă și faptul că ne-a contactat a însemnat atât de mult pentru noi. Pentru mine, ca tânără actriță, a însemnat foarte mult. A fost foarte amabil și toată întâmplarea a fost pur și simplu ireală.”
E un păcat a influențat muzica lui Alexander
Titlul emisiunii face referire la o melodie a trupei din anii ’80, The Pet Shop Boys, iar Alexander a descoperit că serialul îi inspiră propria muzică. „Nu pot să vă spun cât apreciez faptul că am avut parte de experiența asta, atât de diferită față de cariera mea obișnuită de muzician. M-a inspirat în atât de multe moduri, atât de multe moduri neașteptate. Pur și simplu mi-a deschis mintea să mă bucur de muzica din acea perioadă. Când m-am întors în studio, am avut acest sentiment reînnoit de: „Vreau să compun o muzică în care să te pierzi pe ringul de dans.”
Antonia Blyth, Deadline, 20 iunie
The Pet Shop Boys mi-a(u) plăcut dintotdeauna și, de câte ori scrii ceva despre E un păcat, eu fredonez, nu doar citesc, amintindu-mi. 🙂 O altă melodie și tot frumoasă, You Are Always in My Mînd, mi-a părut dintotdeauna că ar suna mai bine în interpretarea acestei formații decât în cea a celebrului Elvis Presley. Un serial de neratat, prin urmare. 🙂
LikeLike
Ah, da, Always on My Mind! Imi place și mie melodia asta. Serialul este foarte bun, dar nu prea ți l-aș recomanda… ție în mod special. Sunt atâtea altele…
LikeLike
Dar Povestea slujitoarei crezi că mi-ar plăcea? Sau ce îmi recomanzi? 🙂
LikeLike
Povestea slujitoarei este un serial foarte bun, dar foarte dur. Remarcă superlativele!!! 🙂 Deci, nu, nu ți-l recomand. Încearcă The Nevers – de la HBO sau Shadow and Bone – Netflix. Ambele fantasy.
LikeLike
Îți mulțumesc! Fantasy îmi și doream. 🤗❤
LikeLike
Vezi, ai la ce să te uiti! 🙂
https://filmserial.home.blog/2021/04/11/the-nevers-x-men-in-epoca-victoriana/
LikeLike
Am recitit acum articolul și cred că îmi va plăcea serialul, așa că voi începe cu acesta. 🙂 Revin cu impresii. Te pup, Jo!
LikeLike
Gizăs!
pare că ești și vr’un doftor de suflete.
Chiar poți cunoaște un om (virtual, totuși), astfel încât să-l poți sfătui ce decizii să ia… ce i se potrivește au ba?!
Acuma -honestly! și mama mi-a spus pe la 12 ani că sexu’ nu bun! Umpic mai târziu… apăi m-am prins că nu-i chiar așa 😆
LikeLike
Mama nu te-a mințit. Sexul la 12 ani nu-i recomandat. 🙂 Și da, pot cunoaște – virtual – o persoană îndeajuns de bine ca să-i recomand ceva după sufletul ei. Dacă observi, însă, mi-am exprimat părerea, dar am lăsat-o să decidă singură. Totul e relativ. Mă gândesc că aș fi privit primele episoade din Povestea slujitoarei cu alți ochi dacă mă durea măseaua și poate l-aș fi abandonat. 🙂 Cristina a decis în mod corect să-i dea o șansă, totuși. Așteptăm să revină și să mă (ne) lămurească dacă am avut dreptate sau nu. Da, Cristina? 🙂
LikeLiked by 1 person
Aseară, am vizionat doar ce-mi propusesem, adică primele episoade din cele două seriale, The Nevers și It’s a Sin. Ambele mi-au plăcut, ignorând niște scene (știi care, din al doilea 😀), iar pe Jill am adorat-o, pur și simplu, e luminoasă, cum zicea și partenerul ei din serial.🙂 Azi văd un episod din Povestea slujitoarei și apoi vin cu impresii. Te pup, Jo! ❤
LikeLike
Excelent. Așteptăm impresii. Până la urmă m-aș bucura să te prindă. Este ficțiune (subliniez ficțiune) de foarte bună calitate.
LikeLiked by 1 person
Ia să-i caut şi eu pe frumuşăii ăştia că îmi place ce-am citit. 🙂
LikeLike
Am apreciat serialul din punct de vedere istoric. Este cutremurător. Dacă te încumeți o să fii șocată de paralela cu istoria recentă… cum o boală necunoscută dezbină și scoate la suprafață ce-i mai rău în oameni. Puștii sunt de-a dreptul simpatici. Te atașezi de ei și te doare sufletul… dar asta-i viața. Iar personajul Jill, în viziunea mea, îți seamănă. Chiar mi-ar plăcea să te uiți și să-mi spui dacă te recunoști în ea. 🙂
LikeLiked by 1 person
Acum m-ai făcut şi mai curioasă.
LikeLike
Dacă a spus Elton John că serialul e bun. OK, nu mă crede pe mine. Dar nici pe Elton John? 🙂
LikeLike
Acum și eu sunt curioasă s-o văd pe Jill. 🙂
LikeLike
🙂 Când o să-ți pice ochii pe 2-3 scene fără perdea, să nu uiți că nu ție ți l-am recomandat. Dar serialul descrie o perioadă anume din istoria omenirii, este creat de persoane care au experimentat acea perioadă, deci este conform cu realitatea. Apreciez lucrul acesta la un serial. Așa că tu decizi. 🙂
LikeLike
Decid să-l încep și mai văd apoi. 🙂 Dar înainte, voi vedea un episod din cel fantasy. Îți muțumesc încă o dată, Jo, mult, mult! ❤
LikeLiked by 1 person
::roll: am spus din primul comentariu că vreau să-l caut, am spus şi-n al doilea. De unde rezultă că nu-s convinsă? 😳
LikeLike
Cred că am vrut să spun ceva gen ”Dacă și Elton John îl recomandă trebuie să fie bun.” Nu știu de ce a ieșit ce a ieșit. 🙂 Probabil am avut ceea ce Jennifer Lawrence numește atât de simpatic un ”brain fart”. 🙂
LikeLiked by 1 person
😀 😀
Trebuie să ţin minte asta, o păţesc des şi nu aveam denumire.
LikeLike
Nu că-i bună? Am râs de una singură când am auzit-o pe fata asta… tânără de altfel, dar se pare că se întâmplă indiferent de vârstă. 😀
LikeLiked by 1 person
Şi eu cred că n-are treabă cu CNP-ul 😀
LikeLiked by 1 person
Jo, traducerile tale se citesc foarte usor. Ti-am mai spus.
Mi se pare extraordinar ca Elton John i-a sunat sa le spuna cum i-a placut lui munca lor 🙂 Asta spune multe despre el, ca om. Desi cred ca mi l-as fi imaginat facand asa ceva.
LikeLike
super tare cat de repede au rezonat.
PS am validat pe net ca e solistul de la Years & Years ca mi se parea tare cunoscut
LikeLike
Mi-ai mai povestit de Olly. Mi-ai zis că l-ai văzut la Summer Well. Știi că una din colegele mele a fost și ea la concertul acela? 🙂 Small world.
LikeLiked by 1 person
Am uitat…. super tare! E marfa la Summer Well.. poate data viitoare te convinge și pe tine 🙂
LikeLike