Este timpul să dezlănțuim universurile multiple. Materiile întunecate (His Dark Materials), serialul de la HBO a început filmările la cel de-al treilea și ultimul sezon, în care îi vom vedea pe Lyra (Dafne Keen) și Will (Amir Wilson) mergând până la capătul pământului pentru a se reuni unul cu celălalt, cu prietenii lor și ca, în cele din urmă, să-și găsească liniștea și să fie în siguranță. 

Dafne Keen, Amir Wilson - Materiile întunecate (HBO)
Dafne Keen, Amir Wilson – Materiile întunecate (HBO)

Într-un comunicat de presă, HBO a dat publicității o primă imagine din culisele sezonului de opt episoade, care adaptează cartea finală din trilogia ”His Dark Materials” a lui Philip Pullman. Al treilea roman, ”The Amber Spyglass”, este cel mai lung și mai ambițios din serie, aprofundând războiul lui Lord Asriel (James McAvoy) împotriva „Autorității”, versiunea lui Dumnezeu din această lume. Aventura ne va purta în cele mai înalte ceruri și ne va prăvăli în lumea de dincolo, cu o mulțime de opriri palpitante între cele două.

„În momentul în care am început sezonul 1 din Materiile întunecate, am schițat toate cele trei romane pentru a ști direcția în care ne îndreptam”, a spus McCulloch într-un comunicat. „Fiecare detaliu și personaj din cadrul acestei opere incredibile de ficțiune a fost analizat și discutat de patru ani încoace, iar sosirea, în sfârșit, în numeroasele lumi din ”The Amber Spyglass” este palpitantă.”

În plus față de Lyra, Will și majoritatea celorlalți (RIP Lee Scoresby), în sezonul trei ne vom bucura de întoarcerea lui McAvoy în rolul Lordului Asriel, un personaj care a lipsit în mare parte din sezonul doi, deoarece nu apare în ”The Subtle Knife” (un planificat episod independent care-i prezenta aventurile a trebuit să fie anulat din cauza pandemiei de coronavirus). A avut o scurtă apariție surpriză în ultimul episod al sezonului doi, „Æsahættr”, iar acest sezon final promite o poveste majoră pentru el și doamna Coulter (Ruth Wilson).

În acest sezon se alătură distribuției: Adewale Akinnuoye-Agbaje (Suicide Squad, Lost) în rolul comandantului Ogunwe, Jamie Ward (Tyrant) în rolul părintelui Gomez, Kobna Holdbrook-Smith (Zack Snyder – Liga dreptății), Simon Harrison (Everest) și Chipo Chung (Into the Badlands)  pe post de îngeri rebeli – Balthamosm, Baruch și Xaphania și Amber Fitzgerald-Woolfe în rolul Ama.

Încă nu a fost anunțată o dată de lansare pentru sezonul final, dar se pare că-l vom avea pe micile ecrane, cândva în 2022.

Beth Elderkin, Gizmodo, 22 iunie