Vanessa Kirby s-a alăturat distribuției filmului The Son, regizat de Florian Zeller, urmare a debutului său în lungmetrajul The Father, laureat cu două premii Oscar, aflăm de la Variety.

Vanessa Kirby, Hugh Jackman, Laura Dern (Foto: Ben Watts)
Vanessa Kirby, Hugh Jackman, Laura Dern (Foto: Ben Watts)

Kirby, care a fost nominalizată la Oscar pentru Frânturi de femeie (Pieces of a Woman), va juca în film alături de Laura Dern și Hugh Jackman. La fel ca The Father, The Son a fost adaptat de Zeller și Christopher Hampton (Legături periculoase – Dangerous Liaisons), după aclamata piesă de teatru scrisă de Zeller. Iar Zeller și Hampton tocmai au câștigat Oscarul pentru Cel mai bun scenariu adaptat.

The Son se concentrează asupra lui Peter (Jackman), a cărui viață plină alături de noua parteneră Emma (Kirby) și bebelușul lor este dată peste cap când fosta soție, Kate (Dern) apare cu fiul lor adolescent, Nicholas. Tânărul este tulburat, retras și iritat și chiulește de la școală de luni de zile. Peter se străduiește să fie un tată mai bun, căutând să-și ajute fiul cu acele momente intime și instinctive de fericire familială. Dar starea dificilă a lui Nicholas îndreaptă familia într-o direcție periculoasă.

„Pentru mine, Vanessa Kirby este o foarte mare actriță: intensă, inventivă și pătrunzătoare. Sunt deosebit de fericit să o am alături în această aventură cinematografică”, a declarat Zeller.

Producătoarea Joanna Laurie a adăugat că proiectul „este o oglindă a familiilor și emoțiilor noastre și suntem foarte încântați s-o adăugăm pe Vanessa la distribuția deja extrem de talentată – Hugh Jackman și Laura Dern – pentru a aduce această poveste la viață”.

În plus față de nominalizarea Oscar pentru Frânturi de femeie, Kirby a câștigat Cupa Volpi pentru Cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de film de la Veneția din 2020. A obținut laude internaționale pentru portretizarea prințesei Margareta în The Crown, câștigând un premiu BAFTA pentru Cea mai bună actriță în rol secundar. Printre filmele sale se numără Misiune: Imposibilă – Declinul (Mission: Impossible – Fallout) și spin-off-ul Furios și iute, Hobbs & Shaw. Dintre următoarele proiecte ale lui Kirby menționăm Suddenly, film scris și regizat de Thomas Bidegain, în care va juca cu Jake Gyllenhaal.

Zeller a fost în lumina reflectoarelor pentru The Father, care a câștigat două premii BAFTA și două premii Oscar pentru scenariu adaptat și actor principal – Sir Anthony Hopkins. The Father a fost, de asemenea, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, montaj, design de producție și actriță secundară – Olivia Colman.

Elsa Keslassy, Variety, 28 iunie