Academia Americană de Artă și Științe Cinematografice a anunțat cei 395 de artiști și regizori care au fost invitați să i se alăture anul acesta – aproximativ jumătate din numărul invitaților de anul trecut. Grupul din 2021 cuprinde 46% femei, 39% comunități etnice / rasiale subreprezentate și 53% potențiali membri internaționali, din 49 de țări din afara Statelor Unite. Dintre cei 395 de invitați, 89 sunt foști nominalizați la Oscar, inclusiv 25 de câștigători.

Alexander Nanau, Andra Day, Steven Yeun
Alexander Nanau, Andra Day, Steven Yeun

Opt persoane au fost invitate de mai multe secțiuni să li se alăture și trebuie să aleagă una dintre ele când acceptă. Aceștia sunt: Leslie Odom Jr (secțiunea actori sau muzică, One Night in Miami), Kaouther Ben Hania (regizori sau scenariști, L’homme qui a vendu sa peauThe Man Who Sold His Skin), Craig Brewer (regizori sau scenariști, Pe urmele unui idol – Hustle & Flow), Lee Isaac Chung (regizori sau scenariști, Minari), Emerald Fennell (regizor sau scenariști, Promising Young Woman), Shaka King (regizori sau scenariști, Judas and the Black Messiah), Alexander Nanau (regizori sau secțiunea documentar, Colectiv), Florian Zeller (regizori sau scenariști, The Father).

Alte nume mari printre nou-invitați sunt: directorul Walt Disney – Bob Chapek, câștigătoarea Oscarului pentru scenariu original Promising Young Woman – Emerald Fennell, și starurile Minari: Steven Yeun, Ye-ri Han și recent laureata actriță în rol secundar Yuh-Jung Youn, Robert Pattinson (Tenet), Vanessa Kirby (Frânturi de femeie – Pieces of a Woman), Andra Day (The United States vs. Billie Holiday), Maria Bakalova (Borat Subsequent Moviefilm).

În afară de Alexander Nanau, România se mândrește și cu directorul de distribuție Domnica CîrciumaruTărâmul binecuvântat (God’s Own Country),  Charlie Countryman, care a fost invitată să se alăture Academiei Americane de Film, la secțiunea Casting Directors.

Deciziile de selecție a membrilor Academiei se bazează, în primul rând, pe calificarea profesională, dar reprezentarea, incluziunea și echitatea rămân o prioritate ca parte a promisiunii de diversificare a membrilor săi (Aperture 2025).

Clayton Davis, Variety, 1 iulie