Povestea slujitoarei (The Handmaid’s Tale) tocmai a încheiat sezonul 4 la HBO, cu un final șocant. Se discută deja despre Sezonul 5, dar cum filmările nici măcar n-au început, vom avea ceva de așteptat. Deci ce-am putea urmări între timp? Iată câteva seriale pe care la care v-ați putea uita, dacă sunteți fani ai popularului serial:

Povestea slujitoarei (HBO)
Povestea slujitoarei (HBO)

Americanii (The Americans) – Amazon Prime

Elizabeth și Phillip și cei doi copii ai lor par, la prima vedere, doar o familie obișnuită… cu excepția faptului că sunt, de fapt, agenți ruși infiltrați. Perechea nu se dă în lături de la nimic pentru a-și servi țara, chiar dacă trebuie să comită atrocități pentru a obține un rezultat. Suna familiar?

The Man in the High Castle – Amazon Prime

The Man in the High Castle (Amazon Prime)
The Man in the High Castle (Amazon Prime)

Dacă sunteți fascinați de lumea distopică a serialului Povestea slujitoarei, atunci această privire asupra unei Americi alternative dacă Germania ar fi câștigat războiul este, cu siguranță, un loc bun pentru a începe. Serialul urmărește o tânără care trăiește în Statele Unite ale Americii conduse de naziști, dar descoperă adevărul: că ei n-ar fi trebuit niciodată să câștige războiul.

Westworld – HBO

În Westworld, androizii – IA incredibil de realistă, capabilă să gândească și să simtă – sunt folosiți ca jucării pentru bogații care vizitează parcul tematic „Westworld” și care caută plăceri… adesea violente. Din păcate pentru ei, androizii încep să riposteze. Un serial inteligent, care merită să fie văzut.

Orphan Black – Netflix

Una dintre cele mai subevaluate seriale din oferta televiziunilor, Orphan Black spune povestea lui Sarah, o infractoare oarecare, care este șocată când își vede doppelgänger-ul, Beth, aruncându-se în fața unui tren. Asta înainte să-și dea seama că se poate da drept femeia moartă și-i poate goli conturile bancare. Pătrunzând în lumea lui Beth, însă, se trezește implicată în ceva mai periculos decât și-ar fi putut imagina vreodată.

Marile minciuni nevinovate (Big Little Lies) – HBO 

Dacă vă plac serialele cu femei în rol principal, atunci această dramă polițistă este o alegere excelentă. Marile minciuni nevinovate urmărește viața a cinci femei care au copiii în aceeași clasă la școală, fiecare cu propriile ei secrete. Printr-o serie de flashback-uri, serialul încearcă să descopere adevărul după ce tragedia lovește comunitatea – și o persoană, la început necunoscută, moare.

Upload – Amazon Prime

Această comedie futuristă este cu siguranță mult mai veselă decât Povestea slujitoarei, dar este și o privire asupra unor lumi noi și a laturii lor întunecate. În serial, de îndată ce mori, poți să-ți transferi conștiința într-o viață de apoi la alegere, în funcție de bugetul fiecăruia. Când Nathan este transferat mult prea devreme, începe să-și dea seama că moartea lui ridică semne de întrebare – și începe să-și investigheze propria moarte violentă.

Ani și ani (Years and Years) – HBO 

Așteptați-vă la inimi frânte cu această serie Russell T. Davies care urmărește o familie normală, relativ fericită, pe măsură ce lumea din jurul lor, se schimbă de-a lungul anilor. Pe măsură ce partidele politice de extremă dreaptă acumulează putere, băncile se prăbușesc și refugiații sunt tratați din ce în ce mai rău, serialul oferă o imagine înspăimântătoare despre cât de ușor ar putea aluneca lumea în haosul distopic.

Emmy Griffiths, Hello! Magazine, 18 iulie