Shailene Woodley și Felicity Jones joacă rolul a două femei care trăiesc în epoci diferite, care se luptă să descopere adevărul din spatele unor scrisori de dragoste pasionate.

În Ultima scrisoare de dragoste (The Last Letter From Your Lover) al lui Augustine Frizzell, femeile au relații complicate cu trecutul lor… din mai multe puncte de vedere.

După ce a supraviețuit unui accident, Jennifer Stirling (Shailene Woodley), o mondenă căsătorită cu un distins diplomat englez (Joe Alwyn), își pierde memoria. Jenny este istovită de atitudinea rigidă a soțului ei – oare ar trebui să fie îndrăgostită de acest bărbat? – totuși, toată lumea insistă că pe vremuri aveau o căsnicie fermecătoare. Sceptică, Jenny își propune să descopere misterul propriei sale vieți, scoțând la lumină o căsuță poștală și un teanc de scrisori de dragoste ascunse în biroul soțului ei.

Suntem smulși din stilul de viață luxos al lui Jenny din anii 1960 și aruncați în Londra zilelor noastre, unde o jurnalistă epuizată, Ellie Haworth (Felicity Jones), dă peste aceleași scrisori în timp ce desfășoară o cercetare. Obsedată de muncă și cu inima frântă după o despărțire cu probleme, Ellie încearcă să uite cu ajutorul aventurilor de-o noapte haotice, deși un arhivist fermecător (Nabhaan Rizwan) începe să răzbată dincolo de platoșa ei  defensivă.

Pe măsură ce ambele femei pun cap la cap informațiile în epocile lor separate, dar întrețesute, ies la iveală începuturile de vis ale aventurii lui Jenny cu un reporter, Anthony O’Hare (Callum Turner).

Ultima scrisoare de dragoste (Netflix)
Ultima scrisoare de dragoste (Netflix)

Adaptat de Nick Payne și Esta Spalding după romanul stufos, cu același titlu al lui Jojo Moyes, Ultima scrisoare de dragoste este o versiune comprimată a epopeii romantice, care îndepărtează asperitățile și, împreună cu ele, senzațiile languroase de dor pe care le presupune pasiunea incontrolabilă. Pe scurt, trece prea repede peste multiplele fire narative pentru a avea un impact emoțional prea mare. Ceea ce rămâne sunt, în mare, note obișnuite.

Cu toate acestea, formula este suficient de captivantă, iar farmecul vintage al epocii de la mijlocul secolului – pălăriile, eșarfele și seratele șic – este deosebit de seducător.

În cele din urmă, trecutul și prezentul converg, oferind nu o lecție despre modul în care două femei radical diferite își depășesc trecutul dureros, ci un final fericit despre puterea universală a iubirii… sau ceva de genul acesta.

Beatrice Loayza, The New York Times, 22 iulie

Ultima scrisoare de dragoste (The Last Letter From Your Lover) are premiera la Netflix, pe 23 iulie