Shailene Woodley și Felicity Jones joacă rolul a două femei care trăiesc în epoci diferite, care se luptă să descopere adevărul din spatele unor scrisori de dragoste pasionate.
În Ultima scrisoare de dragoste (The Last Letter From Your Lover) al lui Augustine Frizzell, femeile au relații complicate cu trecutul lor… din mai multe puncte de vedere.
După ce a supraviețuit unui accident, Jennifer Stirling (Shailene Woodley), o mondenă căsătorită cu un distins diplomat englez (Joe Alwyn), își pierde memoria. Jenny este istovită de atitudinea rigidă a soțului ei – oare ar trebui să fie îndrăgostită de acest bărbat? – totuși, toată lumea insistă că pe vremuri aveau o căsnicie fermecătoare. Sceptică, Jenny își propune să descopere misterul propriei sale vieți, scoțând la lumină o căsuță poștală și un teanc de scrisori de dragoste ascunse în biroul soțului ei.
Suntem smulși din stilul de viață luxos al lui Jenny din anii 1960 și aruncați în Londra zilelor noastre, unde o jurnalistă epuizată, Ellie Haworth (Felicity Jones), dă peste aceleași scrisori în timp ce desfășoară o cercetare. Obsedată de muncă și cu inima frântă după o despărțire cu probleme, Ellie încearcă să uite cu ajutorul aventurilor de-o noapte haotice, deși un arhivist fermecător (Nabhaan Rizwan) începe să răzbată dincolo de platoșa ei defensivă.
Pe măsură ce ambele femei pun cap la cap informațiile în epocile lor separate, dar întrețesute, ies la iveală începuturile de vis ale aventurii lui Jenny cu un reporter, Anthony O’Hare (Callum Turner).

Adaptat de Nick Payne și Esta Spalding după romanul stufos, cu același titlu al lui Jojo Moyes, Ultima scrisoare de dragoste este o versiune comprimată a epopeii romantice, care îndepărtează asperitățile și, împreună cu ele, senzațiile languroase de dor pe care le presupune pasiunea incontrolabilă. Pe scurt, trece prea repede peste multiplele fire narative pentru a avea un impact emoțional prea mare. Ceea ce rămâne sunt, în mare, note obișnuite.
Cu toate acestea, formula este suficient de captivantă, iar farmecul vintage al epocii de la mijlocul secolului – pălăriile, eșarfele și seratele șic – este deosebit de seducător.
În cele din urmă, trecutul și prezentul converg, oferind nu o lecție despre modul în care două femei radical diferite își depășesc trecutul dureros, ci un final fericit despre puterea universală a iubirii… sau ceva de genul acesta.
Beatrice Loayza, The New York Times, 22 iulie
Ultima scrisoare de dragoste (The Last Letter From Your Lover) are premiera la Netflix, pe 23 iulie
Îmi sună foarte bine prezentarea, așa că de-abia aștept să văd și filmul. Mulțumesc, Jo! 💗
LikeLike
Yep, eu însămi de-abia aștept să-l văd. 🙂
LikeLiked by 1 person
Hopa, adică azi? Ieeei! totul e să fac repede duşul, să mănânc, să nu se facă târziu, să îl pot vedea “înainte să adorm” vorba altui film care-a fost carte 😀
LikeLike
Filmul cu Nicole Kidman? L-am văzut și eu. Altă factură. După Ultima scrisoare de dragoste o să dormi bine, fără coșmaruri, așa că nu contează dacă te apucă o oră târzie. Vizionare plăcută! Poate te întorci și ne spui impresii… ❤️
LikeLike
Nu făceam o paralelă între cele două, ziceam doar de mine, să pot să-l văd înainte să adorm. Şi dacă tot am scris sşa, am zis şi de filmul cu acelaşi nume. Şi tocmai asta e: că dacă se face târziu până-mi termin treburile şi mă prinde filmul… nu prea bun. Că ceasul sună la 6 deci n-aş risca să dorm iar 3 ore şi să muncesc 12 cum se mai întâmplă 🙄
LikeLike
Am înțeles ce-ai vrut să spui… că n-ai făcut paralelă între cele două. Dar speram să ai liber mâine, ca tot omul… ❤️ Zi ușoară mâine.
LikeLike
Stai aşa, mâine-i sâmbătă. E program scurt 😀 N-am liber, dar mă trezesc la 8 deci… altă viaţă 😀
Mulţumesc, Jo1 😉
LikeLike
Ai văzut? Știam eu! 🙂 Îmi pare, totuși, rău că n-ai liber. ❤️ Și eu tot la 8 mă trezesc în weekend. Tii, cât de multe avem în comun. 🙂
LikeLiked by 1 person
Sigur vom mai descoperi şi altele, răbdare să avem 😉 😀
LikeLiked by 1 person
Jojo Moyes e pe buzele tuturor cand e vorba de novele romantice.
Filmul acesta imi aminteste de ‘Letters to Juliet’, ‘The Lake House’ cu Keanu Reeves si de filmele bazate pe romanele lui Nicholas Sparks.
Dar un dual timeline are mai mereu un vino incoace 🙂
LikeLike
Da, filmele de dragoste sunt întotdeauna în sezon. Merg și la gura sobei, cum se pare că este cazul tău, dar și vara, pe caniculă, la o înghețată… după popcorn. 🙂
LikeLiked by 1 person
Acum nu-mi iese din cap ca e pe Netflix! Ha ha 🙂
Am vazut Vaduva Neagra impreuna cu fiica-mea. Ma duc la postare accea sa comentez.
LikeLike
❤️ Yep, Netflix. Lucky you!
LikeLiked by 1 person
Long live netflix! Îmi sună cunoscut, poate tot de pe la tine, nu mai știu, dar o să casc ochii 🙂
LikeLike
Da, m-am mai entuziasmat în legătură cu filmul acesta. 🙂 Dacă îl vezi, aștept impresii.
LikeLike
acu-l încep… deși descrierea lui oficială e de „telenovelă”… revin 🙂
LikeLike
Koneț filma… Cum spuneam, marile iubiri nu prea merg împreună. Deși uneori… 🙂
LikeLike
Mă bagi în ceață cu rusa, dar restul am înțeles. 🙂 Da, exact, de acel „uneori” mă agâț și eu cu speranța că într-o bună zi…
LikeLike
Koneț filma e echivalentul estic al lui the end 🙂
LikeLike
Am dat un google search si am aflat, in final. Căutarea mea google n-a fost la fel de sexy ca a ta, însă. 😀
LikeLike
😀😀 ai dat, probabil, de soldați ruși sau altele, tot de-acolo.
Apropo… Balada soldatului rus… film de prin 1960 (??), gen, mi-e lene să caut. Am plîns de m-am spetit. Și cred c-aș face-o din nou. Aia dramă romantică…
LikeLike
Am văzut aseară Ultima scrisoare… sincer, a fost o dezamăgire în comparație cu Me Before You, dar tot aș prefera-o unui film care mă face să plâng. 🙂 Deci să stau departe de Balada soldatului rus. 🙂 Auzi, dar care-i filmul în care un el și o ea – ea nevasta fratelui lui, cumnați deci – fac dragoste în timpul unui bombardament? Asta-i tot ce-mi amintesc din filmul ăla. Să fi fost Balada asta? Că fratele era la război. 🙂
LikeLiked by 1 person
Nu cred, aici sînt doi copilași blonzi, el fugise parcă pîn-acasă, să-și ia adio de la maică-sa, eva pe-aici, și moare la final… iar tot filmul se desfășoară pe drumul ăsta, dintre front și mamă. Nu mai țin minte narațiubea, doar scene.
Anyway, mulți cumnați fac amor în filme și-n realitate 😀
LikeLike
Parcă îmi sună a ceva. Dar nu sunt foarte sigură. Păcat că moare la sfârșit… dacă era făcut la Hollywood, nu murea. 🙂
LikeLiked by 1 person
scuzeee… e Balada soldatului, fără rus… nici titlul nu-l mai țineam minte corect, uite cum deformază amintirile 🙂
LikeLiked by 1 person
“Tiparul” imi suna foarte cunoscut.
Am aflat ceva, vezi?! 🙂 E ceva ce s-a mai facut, intr-un fel sau altul.
LikeLike
De la Romeo și Julieta încoace, e greu să vii cu ceva nou în materie de iubire. Doar variațiuni pe aceeași temă. Am perioade în care numai astfel de filme doresc să văd, chiar dacă… știi cum se zice: ai văzut unul, le-ai văzut pe toate. 🙂
LikeLiked by 1 person
sa stii ca nu e rau..si are niste haine super marfa in povestea din trecut!!
LikeLike
L-am văzut aseara, dar nu m-a entuziasmat a fel de mult ca Me Before You. Dar, da, costumele au fost pe măsură. Am rămas uimită de ce picioare frumoase are Shailene Woodley. Și este înaltă. Totul pica impecabil pe ea.
LikeLiked by 1 person