Actorul vorbește despre îngrijorarea legată de inactivitatea cauzată de pandemie, despre rolul din serialul HBO și acel moment revelator din primul episod.

Steve Zahn - The White Lotus (HBO)
Steve Zahn – The White Lotus (HBO)

Steve Zahn a întârziat câteva minute la interviu, pentru că s-a ocupat de un cal care fusese operat și avea nevoie să i se schimbe bandajele. „Viața la fermă este senină”, spune Zahn, „până când calul tău șchioapătă și trebuie să te transformi în veterinar”. Actorul a petrecut ultimele două decenii trăind în Kentucky-ul rural – iar 2020 a marcat cea mai lungă perioadă de timp în care nu a plecat de acasă la filmări. Așa că, atunci când a primit un telefon pentru a juca alături de Connie Britton, Natasha Rothwell și Murray Bartlett în The White Lotus de la HBO, o miniserie cu umor negru (creată de Mike White) despre personaje privilegiate și neprivilegiate care vin în contact într-o stațiune din Hawaii, n-a stat prea mult pe gânduri. Zahn, în vârstă de 53 de ani, a stat de vorbă cu The Hollywood Reporter despre serial, despre penisurile protetice și despre trecutul lui traumatic legat de filmările sub apă.

Ai fost nerăbdător să te întorci la muncă?
Stăteam izolat la această fermă de vreo opt luni, trăiam ca în 1850 și îmi făceam griji că nu muncesc. Aș fi făcut orice, într-adevăr. Să-mi pice ca din cer acest scenariu genial, cu acțiunea în Hawaii? N-am ezitat nici o clipă. Am fost la Four Seasons din Maui. Era închis, așa că am fost într-adevăr ca într-o bulă. Parcă am fi fost într-o tabără de film.

Cum este acest serial comparativ cu vacanțele propriei familii?
Total opus. Nu mă înțelege greșit. Îmi place să stau pe plajă și să beau o bere, dar [hotelul din serial] nu se pupă cu preferințele mele. Când fiul meu a absolvit liceul, am plecat în Franța. Am călătorit pur și simplu prin Normandia cu mașina și am făcut turul celui de-al Doilea Război Mondial.

Scuze dacă este o întrebare brutală, dar personajul tău are un moment revelator în primul episod. Ai purtat un penis protetic?
Nici măcar n-a trebuit să filmez acea parte. Este altcineva care poartă o proteză. Mai absurd decât atât nici că se poate, nu?

Ai apucat să te bucuri de Hawaii cât de cât?
Distracția s-a limitat la mersul cu mașina de la aeroport la hotel. Deși am făcut scufundări. [Costarul] Fred [Hechinger] și cu mine am obținut amândoi licența PADI [scuba]. Niciunul dintre noi nu era în mod special interesat de asta. (Râde.) Instructorul nostru a fost ușor nedumerit. În 99 % din cazuri, oamenii sunt entuziasmați, dar eu l-am întrebat direct: „În câte moduri poți muri sub apă?” Am avut o experiență neplăcută la filmările pentru Valul ucigaș (Crimson Tide). Există o scenă în care ne înecăm cu toții în submarin. Ne-au spus că vom fi sub apă timp de 30 de secunde. Treizeci de secunde nu-i un interval de timp atât de mare. Dar când interpretezi moartea prin înec, devine dificil. Ne-au spus: „Dacă simțiți că aveți nevoie de ajutor, încrucișați-vă brațele și venim să vă luăm.” La prima dublă, toată lumea a încrucișat brațele.

Mikey O’Connell, The Hollywood Reporter, 18 iulie