Duminică, la încheierea secțiunii Dexter de la Comic-Con @ Home, Showtime a lansat primul trailer pentru continuarea serialului (adică Sezonul 9), care va avea premiera în Statele Unite, duminică, 7 noiembrie.
Trailerul vine la aproximativ o lună după ce au fost lansate primele imagini din seria limitată de 10 episoade, în care îl vom vedea pe justițiarul titular interpretat de Michael C. Hall, trăind în orășelul fictiv Iron Lake, din Upstate New York, sub numele de împrumut, Jimmy Lindsay.
Dexter: New Blood revine la aproape un deceniu de la finalul nepopular din 2013. Actorul veteran de compoziție, Clancy Brown (Carnivale și Billions) va juca rolul principalului antagonist al continuării – Kurt Caldwell, primarul neoficial al Iron Lake.
Distribuția îi include, de asemenea, pe Julia Jones (Goliath) – în rolul primului șef nativ american al poliției din Iron Lake și – atenție, spoiler! – noul interes romantic al lui Dexter, Alano Miller (Underground, Jane the Virgin), în calitate de sergent al departamentului de poliției Iron Lake și Jamie Chung (Lovecraft Country), în rolul unei celebre autoare de podcast despre crime adevărate, din Los Angeles, care se trezește prinsă în misterul central, încă neclar al serialului.
După cum s-a anunțat anterior, Jennifer Carpenter – al cărui personaj Debra a fost ucis în ultimul episod din 2013 – va face un cameo printr-un flashback sau o secvență imaginată. În mod similar, John Lithgow va apărea în câteva secvențe, chiar dacă personajul lui, ucigașul Big Bad Trinity (alias, Arthur Mitchell) a fost ucis de Dexter, în sezonul 4. De altfel, Sezonul 4 din Dexter are povestea cea mai bine scrisă din tot ce a văzut vreodată autoarea acestui blog, ceea ce plasează Dexter pe locul doi în topul preferințelor, după Band of Brothers.

În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri de la Comic-Con de duminică, Hall a recunoscut că reacția nefavorabilă de la finalul serialului a netezit calea sezonului 9, explicând: „Șansa de a-l reevalua și, în acest proces, de a redefini sensul finalului serialului și amintirea lui în conștiința telespectatorilor a fost, cu siguranță, o parte din motivația noastră.”
Michael Ausiello, TV Line, 25 iulie
Spui că sezonul 4 are povestea cea mai bine scrisă din punctul tău de vedere? Nu am văzut încă serialul, cred că am încercat o dată, dacă îmi amintesc bine, și nu m-a prins, dar acum aș mai încerca și începând cu primul episod din al patrulea sezon. 🙂 Știu ce-mi vei spune, să încep cu începutul, sau să renunț, fiind prea sângeros pentru gustul meu. Dar cuvintele tale… „Sezonul 4 din Dexter are povestea cea mai bine scrisă din tot ce a văzut vreodată autoarea acestui blog” mă fac să-mi doresc să-l văd. Contează mult povestea, felul cum e spusă te poate face să îndrăgești sau nu un serial. De pildă, Minți Criminale mie mi-a plăcut, deși era un serial cu alte minți criminale. 😉
LikeLike
Nu, nu, nu! Nu-i pentru tine. Fii cuminte. 🙂 Eu am gusturi… mai altfel. Povestea din Sezonul 4 m-a mulțumit din punctul de vedere al creativității. Dar violența rămâne.
LikeLike
Am înțeles. La cât mi-s eu de empatică, nici nu pot privi violența, pe care o simt ca pe propria-mi piele. Prin urmare, voi fi cuminte. 🙂 Mulțumesc, Jo! ❤️
LikeLike
Uaaaaauuuu! Ce veste minunata! Am tot sperat la o continuare! 🙂 Am savurat serialul! Un episod n-am pierdut!
Cu multi ani inainte de “Dexter” am avut de scris o lucrare despre ucigasi care scapa de justitie sau nu sunt descoperiti si-mi imaginam sa existe un om care sa “aiba grija de ei” – un justitiar, altfel spus. Sigur, exista multe filme cu justitiari – unele excesiv de slabe, si ideea “face filmul” – dar Dexter le surclaseaza fara efort, avand in vedere si ideea de la care s-a pornit.
Oare, daca nu-l “ghida” cel care l-a crescut chiar ar fi ajuns in acest punct? La un moment dat, in serial, se sugerase ca e posibil sa nu.
Un alt final mi-ar fi placut si mai putin.
Abia astept continuarea! 🙂
LikeLike
În sfârșit înțeleg și eu ce anume îți place. 🙂 N-ai gusturi rele! Dexter este unul din cele mai bune seriale… părerea mea. Și eu cred că în absența tatălui adoptiv care sa-l îndrume, oricum ar fi devenit criminal în serie, dar ar fi omorât oameni nevinovați. Ca om cinstit, evident m-am bucurat și eu când am văzut că face dreptate acolo unde justiția a dat rateuri, dar e pe muchie de cuțit. Scenariștii au fost inspirați să facă acel sezon în care ucide persoana nevinovată. Cât despre final, sincer, pe mine m-a bucurat că l-au lăsat in viață. Astfel aveam speranța unei reluari, care, iată, se întâmplă la 10 ani distanță. Sper să primim și noi serialul cât mai curând după premiera din SUA. Te țin la curent. 🙂
LikeLiked by 1 person
Dexter, in gandurile lui, s-a gandit (ce-ar fi putut face in gand?!) :)) ca fara “indrumator” – sau indrumat pe alta cale, n-ar fi ajuns sa fie justitiar ucigas in serie. Practic, tatal adoptiv cam avea si el “microbul”. 🙂
Nu mai stiu in care sezon, dar spre final a fost ceva de genul (sau asa am inteles eu).
LikeLike
Iar m-am exprimat numai pe intelesul meu. :))
Ideea: ar fi avut sansa sa fie sanatos la cap daca ar fi fost altfel indrumat.
LikeLike
Aha! Acum înțeleg ce-ai vrut să zici, dar rămân la părerea mea. Tot ar fi ajuns ucigaș în serie. Amintește-ți de trauma de a sta câteva zile lângă trupul neînsuflețit al mamei. Amintește-ți că în adolescență omora câini și pisici. Cred că cei care au creat serialul au făcut o treabă bună să ne ghidoneze spre concluzia: bine a făcut tatăl adoptiv că l-a îndrumat să devină justițiar, în loc să omoare persoane nevinovate.
LikeLike
Sincer eu nu stiu cum s-a terminat ca nu am mai avut răbdare sa ma uit la ultimul sezon
LikeLike
Păi uită-te repede că acuși-acuși apare noul sezon. 🙂 Din punctul meu de vedere nu-i chiar atât de rău pe cât spun unii…
LikeLiked by 1 person