Lin-Manuel Miranda își mărește șansele de a obține un Oscar și de a-și completa PEGOT-ul cu „Inside Your Heart”, o melodie originală din filmul de animație Vivo. Actorul are deja premiile Pulitzer, Emmy, Grammy și Tony; nu îi lipsește decât Premiul Academiei.

Vivo nu este singura șansă a lui Lin-Manuel Miranda la un Oscar anul acesta. Cu piesa originală „Home All Summer” din In the Heights și viitorul lui debut ca regizor cu Tick, Tick … Boom!, Miranda are mai multe variante de a obține statueta mult-râvnită.

Vivo (cu premiera vineri la Netflix) îl are în rolul principal pe Miranda care îi împrumută vocea lui Vivo, un kinkaju care își petrece zilele interpretând cântece pe străzile din Havana. Proprietarul său este Andres (voce: Juan de Marcos) care primește o scrisoare de la celebra cântăreață Marta Sandoval, exprimată de Gloria Estefan.

Vivo (Netflix)
Vivo (Netflix)

Vivo pleacă la Miami pentru a-i aduce lui Marta o baladă de mult pierdută, la timp pentru ultimul ei concert și trece printr-o grămadă de peripeții în timp ce călătorește de la Havana la Miami. Aventura din desenul animat este însoțită de multe melodii originale de excepție.

„Keep the Beat” și „My Own Drum (Remix)” ar putea fi considerate, de asemenea, candidate puternice la Oscar, dar „Inside Your Heart” iese în evidență. Compusă de Miranda și interpretată de Estefan, aceasta melodie este inima lui Vivo.

Estefan a crezut că nu va fi posibil să se alăture proiectului atunci când Miranda a abordat-o pentru a juca în film. „Mi-a trimis un e-mail și mi-a spus că are acest rol, dar era un moment în care eram atât de ocupată, încât am crezut că va fi imposibil”, povestește ea. „Dar apoi mi-a trimis demo-ul melodiei interpretate de el și mi-a sfâșiat inima.”

Estefan a făcut tot ce a putut pentru a fi în distribuție. „Este o poveste după sufletul meu, pentru că sunt cubanezo-americană, iar povestea asta de dragoste, pierdere și separare este dragă inimii mele.”

Ea spune că muzica cu influențe caraibiene și cubaneze este „formidabilă”. Dar „Inside Your Heart” este o scrisoare de dragoste către muzică. „Asta a fost pentru mine dintotdeauna muzica mea”, spune ea despre melodie. „când am crescut, muzica altor oameni, m-a ajutat să trec prin cele mai grele momente din viață. A fost un colac de salvare pentru mine.”

Estefan a avut ocazia să-i ajute pe alții cu propria ei carieră de succes, cu muzica ei îndrăgita în întreaga lume și a înțeles cum cuvintele și versurile ei le pot da ascultătorilor speranță.

Jazz Tangcay, Variety, 5 august