Netflix a lansat primele fotografii cu Elizabeth Debicki în rolul prințesei Diana și Dominic West în rolul prințului Charles în The Crown.

Sezonul 5, care a început producția în Marea Britanie luna trecută, o prezintă pe Debicki în rolul prințesei la începutul anilor 1990 și pe West în rolul soțului înstrăinat.

Dominic West, Elizabeth Debicki - The Crown (Netflix)
Dominic West, Elizabeth Debicki – The Crown (Netflix)

Debicki preia rolul de la Emma Corrin, care a jucat-o pe Diana în sezonul 4, când l-a întâlnit și s-a căsătorit cu tânărul prinț Charles (Josh O’Connor) și a avut de-a face cu stresul cauzat de faima mondială. Diana a avut o tulburare alimentară și a avut o aventură la rândul ei, după ce a aflat despre relația extra-maritală a lui Charles cu Camilla Parker Bowles (Emerald Fennel).

Debicki a apărut recent în filmul lui Christopher Nolan – Tenet. Este, de asemenea, cunoscută pentru rolurile Ayesha în Guardians of the Galaxy Vol. 2 și Alice din Văduve (Widows).

West, care preia rolul lui Josh O’Connor, a apărut recent alături de Lily James în mini-seria The Pursuit of Love. De asemenea, în prezent filmează pentru Downton Abbey 2 și Call My Agent (UK).

Celor doi li se vor alătura în sezonul 5 al The Crown: Imelda Staunton (Harry Potter) în rolul reginei Elisabeta a II-a, Jonathan Pryce (Cei doi papi – The Two Popes) în rolul prințului Philip, Lesley Manville (Maleficent: Mistress of Evil) în rolul prințesei Margaret și Jonny Lee Miller (Elementary) în rolul lui John Major.

Sezonul 5 probabil va urmări familia trecând prin așa-numitul „annus horribilis” al reginei – 1992, în timpul căruia trei dintre cei patru copii ai ei s-au despărțit de partenerii lor – inclusiv prințul Charles și Diana – precum și dezvăluirea publică a aventurii lui Charles cu Camilla și publicarea fotografiei lui Sarah Ferguson, soția prințului Andrew, făcând plajă topless alături de un prieten de sex masculin.

Nu este clar dacă sezonul 5 va fi extins pentru a cuprinde moartea Dianei din 1997, într-un accident de mașină sau dacă tragicul eveniment va inclus în sezonul 6, despre care se spune că ar fi sezonul final The Crown.

Selome Hailu, Variety, 17 august