Hugh Jackman vorbește despre Reminiscențele trecutului (Reminiscence) – și de ce ar prefera să-și retrăiască luna de miere mai curând decât nunta.

Dacă cineva ar inventa un dispozitiv care să-ți permită să retrăiești orice moment din trecutul tău, care ar fi prima amintire pe care ai revizita-o?

O astfel de mașinărie există în noul film Reminiscențele trecutului, un sci-fi noir, regizat de Lisa Joy – deși într-o lume în care. Altfel. nu ai vrea să locuiești. Miami-ul ei distopic, dintr-un viitor nu prea îndepărtat. este devastat de război și inundații, o existență atât de sumbră încât cetățenii săi plătesc bani buni fostului soldat interpretat de Hugh Jackman. pentru o scufundare în „rezervorul lui de recuperat amintiri”, care le permite să evadeze în vremuri mai fericite.  

„M-aș întoarce să mă îndrăgostesc, din nou, de soția mea”, a răspuns Jackman, care s-a căsătorit cu actrița și producătoarea Deborra-Lee Furness, în Australia, în 1996, pentru Yahoo Entertainment, în legătură cu ipotetica lui călătorie printre amintirile din viața reală.

Hugh Jackman și soția, Deborra-Lee Furness (Foto: Al Pereira/Getty Images)
Hugh Jackman și soția, Deborra-Lee Furness (Foto: Al Pereira/Getty Images)

„Era să spun ziua nunții, dar sincer, probabil aș merge mai curând în luna de miere decât în ziua nunții [râde]. Este stresant; nunțile sunt stresante. Eu și soția mea am avut 220 de invitați, am calculat că am petrecut 36 de secunde cu fiecare persoană, dacă ne-am salutat cu toată lumea. Ar fi fost ca și cum am fi fost trași în toate părțile.”

În ceea ce privește cariera, îndrăgitul star din X-Men și Omul spectacol (The Greatest Showman),  spune: „Sunt atât de multe momente pe care mi-ar plăcea să le retrăiesc pentru că atunci când ești în mijlocul lucrurilor, există momente scurte [când] ești conștient că se întâmplă ceva grozav, dar, de multe ori, fie că prezinți premiile Oscar, fie că ești pe platoul de filmare cu Ian McKellen sau cânți Les Mis, există, întotdeauna, o anumită presiune. Așadar, dacă m-aș putea întoarce să retrăiesc aceste momente fără gândul presant: „Ce-o să se întâmple dacă nu mai primesc un alt rol vreodată?”, ar fi grozav.”

Pentru Rebecca Ferguson, care interpretează femeia fatală pentru versiunea Philip Marlowe a lui Jackman, ar fi momentul care i-a pus în mișcare cariera, acum în plină expansiune.

„M-aș întoarce la momentul în care conduceam mașina alături de mama mea, în Suedia, pe lângă livezi de mere și apă, era superb, iar apoi primesc un telefon care mă anunța că am primit rolul principal în Regina albă (The White Queen), povestește starul din Mission: Impossible și Doctor Sleep, despre rolul ei în miniseria britanică din 2013.

„Cred că acela a fost oarecum începutul carierei mele. A fost o uriașă rampă de lansare din Suedia către lumea largă.”

Kevin Polowy, Yahoo! Entertainment, 20 august